Home InfoSport Dušan Bojić na Božićnom Kupu i Velikoj nagradi Osijeka

Dušan Bojić na Božićnom Kupu i Velikoj nagradi Osijeka

Redakcija

Prvog dana međunarodnog turnira vazdušnim oružjem u Osijeku, koji je ove godine okupio strelce iz 11 zemalja, održano je takmičenje miks parova. Mešoviti par srpskih juniora pištoljem Jovana Todorović (Novi Beograd Ušće)/Dušan Bojić (Smederevo) osvojio je bronzu u apsolutnoj konkurenciji. Kasnije u kategoriji juniora u finalu Bojić je bio peti. U finale se kvalifikavao kao šesti sa 544 kruga. Zlatnu i srebrnu medalja osvojili su Mate Rideči i Akos Nađi, iz mađarskog kluba „Honved“ iz Budimpešte, a bronzanu Marko Ninković iz Streljačke družine „Pančevo 1813“.

Trećeg dana streljačkog turnira, u gradu na Dravi, održana je „Velika nagrada Osijeka“, na kojoj su svi strelci gađali u apsolutnoj konkurenciji. Sa 546 krugova Dušan Bojić se plasirao na 25. mesto.

Poslednje takmičenje u ovoj godini za strelce u međunarodnom programu biće treće kolo Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje će se održati u subotu, 25. decembra u Beogradu.

Dan kasnije, u nedelju 26. decembra, na vazdušnom strelištu u Smederevu, održaće se 18. Memorijalni turnir „Želibor Mladenović Žele“ u znak sećanja na prerano preminulog strelca „Smedereva“ i „Heroj Srbe“ i izuzetno uspešnog multitalentovanog sportiste našeg grada.

 

foto: Streljačka družina Smederevo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!