Home Info Dramatična sednica skupštine grada

Dramatična sednica skupštine grada

by redakcija

Skupština grada u Smederevu je za novog zamenika gradonačelnika – posle nedavne ostavke Bojana Teofilovića – izabrala takođe člana SNS – Dejana Stošića.

Ovakvom epilogu je prethodila jednočasovna rasprava posle koje su predstavnici DS, DSS, ZZS, Dveri i "Budimo Smederevo" napustili zasedanje i najavili da će ubuduće bojkotovati rad lokalnog parlamenta.

– Tri godine pokušavamo da doprinesemo razvoju grada, ali ste sve naše predloge i amandmane odbili. Ovaj sistem je korumpiran i izopačen, nema ničeg građanskog u ovoj instituciji jer ste je pretvorili u skupštinu Srpske napredne stranke – naglasio je šef odborničke grupe Demokratske stranke Andreja Pavlović.

Potom su odbornici opozicije razvili transparent sa protesta, a onda je – posle nekoliko minuta razmene oštrih reči sa predstavnicima vlasti – sednica prekinuta…

U nastavku rada, najviše polemika su izazvale javno iznete tvrdnje pomenutog Teofilovića da se sa funkcije povukao zbog – mobinga u Gradskoj upravi. 

– Zbog psihičkog mobinga nisam bio u mogućnosti da obavljam svoj posao, a od Jasne Avramović sam dobijao verbalne pretnje o tome kako će me i fizički povrediti staklenom flašom, pa sam podneo prijavu.

Povodom ovakvih tvrdnji, ali i na insistiranja opozicije, reagovala je i Jasna Avramović (u krugu).

– Teofilović je dobro radio na mestu mog zamenika i nisam imala primedbe. Ali, ako je neko imao osećaj nečega, neka podnese tužbu i prijavu, a ja sam tu da na svaku odgovorim – zaključila je gradonačelnica Smedereva koja je, kako kaže, poslušala stranačke kolege i predložila da mesto Vladimira Janjića u Gradskom veću, posle njegove ostavke, zauzme Svetlana Mihajlović. 

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!