Home Info Deveti rodjendan KK Basket In-a

Deveti rodjendan KK Basket In-a

redakcija

Na današnji dan, pre tačno devet godina, održan je prvi trening KK „Basket in“-a u fiskulturnoj sali „Gimnazije“ u Smederevu, pod vođstvom tadašnjeg prvog trenera, i jednog od zaslužnih za postojanje kluba, Gospodina Zorana Jakovljevića, istaknutog košarkaškog trenera i sportskog radnika. Od toga dana Smederevo je dobilo još jedan sportski kolektiv. Mesto, gde će se mladi ljudi okupljati, rekreirati, učiti prve elemente košarkaške igre, takmičiti i sticati nova znanja i veštine.

Posle punih devet godina od početka rada KK „Basket in“ kroz trenažni proces prodefilovalo je mnogo generacija mladih sportista koji su svoje prve korake započeli u ovom klubu, i  danas igraju u višim rangovima takmičenja. 

Pomenućemo neke od njih: Đorđe Jakovljević igrao i KLS, Miloš Momčilović  druga regionalna liga, Nikola Vujković druga regionalna liga, kao i mnogi drugi. Pored igrača, kroz rad kluba prošli su i mnogi treneri od kojih pojedini i danas sa uspehom obavljaju svoj poziv. Kroz rad, odnosno trenažni proces prošlo više od 400 članova. Neki od njih bili su aktivni par meseci, par godina, a pojedini i danas igraju ovu „magičnu igru pod obručima“. Klub je iznedrio i dvojicu trenera koji i danas treniraju mlađe selekcije u klubu Nenadu Ilić i Željko Paljević. 

Ovaj smederevski klub je i osniovač i organizator Međunarodne košarkaške manifestacije pod nazivom „Nađi vremena za košarku“ koja se organizuje već osam godina za redom, uz učešće više od 50 ekipa (juniora, kadeta, pionira) iz 40 klubova iz Srbije, R. Srpske, Bosne i Hercegovine, Makedonije uz prisustvo preko 700 takmičara!

Takođe treba spomenuti i žensku selekciju koja je dve godine za redom prva u takmičenju osnovnih škola u Smederevu. Devojčice koje imaju potencijala, želju i koje gaje veliku ljubav prema ovom sportu.

Klub je učestvovao na mnogim međunarodnim turnirima i osvajao brojna priznanja.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!