Home InfoDruštvo Da razgovaraju neće, da se bahate našim parama hoće

Da razgovaraju neće, da se bahate našim parama hoće

Redakcija

Grad Smederevo za koji dan podeliće 28 miliona dinara para poreskih obveznika medijima. U iščekivanju kako će najnovija podela izgledati, i da li će novac biti podeljen srazmerno kvalitetu projekata i uticaju medija, što do sada nije bio slučaj, delegacija Udruženja novinara Srbije, tačnije samo rukovodstvo, pokušalo je da razgovara sa onima kod kojih su pare Smederevaca- lokalnim funkcionerima. I sve se na tom pokušaju okončalo.

Ugledni novinari iz Beograda stigli su tek do stepeništa gde im je saopšteno da dalje neće moći. Gradonačelnik nije tu, ostali neće da razgovaraju. Kakva nonšalantnost!

U delegaciji je, pored ostalih, bio i predstavnik Sdcafe.rs.

Želeli smo da znamo zbog čega je portal Sdcafe.rs, koji 18 godina postoji i radi u interesu građana, bez dinara ičije podrške, odbijen na konkursu prošle godine iako je stariji, profesionalniji i uticajniji od većine koji su dobili milione?

Zašto na naša pitanja mesecima ne odgovaraju? Zašto novac Smederevaca dele medijima u drugim gradovima, do lokalni medijski delatnici nisu po njihovom ukusu?

Nemoguće, jer oni jednostavno neće da razgovaraju. Ali, zato hoće da sede u foteljama i dele naše novce.

Za neki dan znaćemo i kako.

Do tada, da podsetimo,  u poslednjih pet godina, za projektno sufinansiranje medijskog sadržaja od javnog značaja, grad Smederevo je opredelio oko 113 miliona dinara. Od toga  je 60 odsto pripalo medijima van teritorije Smedereva.

Ove godine 28 miliona dinara je na stolu, isto koliko i prošle.  Još da vidimo gde će sada završiti.

 

SDCafe.rs

2 comments
1

Slične vesti

2 comments

Saša 31.03.2022 - 14:10

Tužite ih, podnesite krivične prijave, ne kukumavčite više. Oni su banda, a sa bandom može samo na sudu ili na ulici da se obračuna. Njihova pljačka i nedela ne zastarevaju. Jednog dana će i Beč i Ćuvikara i Šešlak i Vesna Ristić i svi slični njima morati na robiju zbog opljačkanih para iz budžeta.

Reply
Ivan 07.04.2022 - 23:40

A i taxi delatnost je haos ko zna koji dil imaju sa vlasnicima udruzenja da nece po prijavama da izlaze jer je haos koliko ima divljaka jer im cuvikara neda da izadju…Kruze price pomazu stranku za izbore zato ih nediramo…

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!