Home InfoDruštvo Roditelji tražili od Grada vraćanje novca zbog nezakonite cene vrtića

Roditelji tražili od Grada vraćanje novca zbog nezakonite cene vrtića

by redakcija

Roditelji dece koja idu u smederevske vrtiće predali su Gradskoj upravi i Predškolskoj ustanovi „Naša radost“ peticiju sa predlogom da im se vrati novac za naplaćene usluge za boravak dece u vrtićima izvan zakonskog proseka.

Roditelji tvrde da od 2010. godine, odlukom gradske vlasti, plaćaju 40 odsto od ekonomske cene, umesto 20 procenata kako je propisano Zakonom o predškolskom vaspitanju i obrazovanju. Prema njihovoj računici, za svako dete plaćeno je oko 100.000 dinara više od zakonskog maksimuma.

Roditelji su ostavili nadležnima rok od pet dana za odgovor  na njihov predlog. U suprotnom, kažu da će zaštitu svojih prava zatražiti sudskim putem.

U međuvremenu, predstavnike nezadovoljnih roditelja na sastanak u sredu pozvala je gradonačelnica Smedereva.

Zbog skandala oko cene vrtića, kako je obavešten SDCafe, nadležni u gradu traže da direktorka PU „Naša radost“ Mirjana Ćosić podnese ostavku, što je ona navodno odbila.

Inače, za naplaćivanje usluge roditeljima izvan zakonskog okvira odgovoran je Grad Smederevo koji je ovu odluku doneo. Ostaje da vidimo hoće li odgovorni i odgovarati za  nezakonitu odluku na štetu građana.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!