Home Info Crveni krst ovršio 36 tona pšenice

Crveni krst ovršio 36 tona pšenice

by redakcija

Donatora je sve manje, a stanovništvo Smedereva sve siromašnije pa se Crveni krst Smedereva bavi poljoprivrednom proizvodnjom, uzima zemlju u zakup, formira male farme i podiže plastenike.

Na poljoprivrednom zemljištu od šest hektara iznajmljenom od Osnovne škole  u Maloj Krsni Crveni krst Smedereva zasejao je pšenicu, a žetva je dala 36 tona pšenice, rekla je agenciji Beta upravnica Doma Crvenog krsta u Maloj Krsni Radica Stanković.

Farma svinja i ovaca snabdeva mesom 1.008 korisnika narodne kujne koji ispunjavaju uslove Centra za socijalni rad i Klub Crvenog krsta u kome gosti imaju izbor od 17 jela, četiri salate i deserta od 100 do 150 dinara po obroku.

Podignut je i jabukar na 40 ari pa se uskoro u ponudi korisnicima narodne kujne očekuje i sveže voće.

Prošle godine jedan savremeni plastenik dao je pet tona paradajza i pomogao, uz Svetski savez crkava koji je nekoliko godina donator Crvenog krsta, da se podigne još jedan plastenik.

Kako plastenici daju bogat rod to  Crveni krst paradajz daje velikoprodaji "Agrokomerca"  iz Skobalja, a umesto novca uzima povrće potrebno za rad narodne kujne.

Upravnica Doma Crvenog krsta navela je da je u planu izgradnja savremenog objekta za uzgoj svinja da bi se lakše opsluživala farma i dobila veća proizvodnja.

msp

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!