Home InfoDruštvo Buvlja pijaca u Smederevu danas zatvorena, prodavci štrajkuju zbog fiskalizacije

Buvlja pijaca u Smederevu danas zatvorena, prodavci štrajkuju zbog fiskalizacije

Redakcija

Buvlja pijaca u Smederevu danas ne radi zbog protesta prodavaca. Oni su nezadovoljni zbog elektronske fiskalizacije po novom modelu koja će obuhvatiti i pijace odnosno preduzetnike koji trguju na tezgama.

U skladu sa novim Zakonom o fiskalizaciji, koji je stupio na snagu, prodavci na pijacama moraće da imaju fiskalne kase. Prelazni rok je od 1. novembra prošle do 30. aprila ove godine, što znači da će počev od 1. maja 2022. godine svi morati da izdaju fiskalne račune.

Prodavci tvrde da sa fiskalnom kasom nemaju nikavu računicu da rade i da će mnogi zatvoriti tezge. Oni se žale da je, zbog korone, ali i ekonomskih prilika, kupaca sve manje, a troškovi su sve veći i sa da sa novom fiskalizacijom samo mogu da beleže minuse.

SDCafe.rs

 

1 komentara
0

Slične vesti

1 komentara

Smederevac 30.03.2022 - 15:35

I 2005 god.je Dinkic pokusao da uvede fisk.kase na zelenim i buvljim pijacama . Iz udruzenja Pijacnih prodavaca su se tada obratili mojoj malenkosti -uz pomoc jednog poznatog Sd advokata koji je uradio prigovor po ugledu na EU ,jedne pol.partije koja je tada bila u vlasti bili smo primljeni od Preds.Komisije za uvodjenje fisk. S.Aligrudica (DSS) i on je vrlo razumno vrlo brzo sve to stavio AA shvatajuci svu problematiku rada na ovim pijacama .

Reply

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!