Home InfoSport Bokserski „Open Balkan“ kreće iz – Smedereva!

Bokserski „Open Balkan“ kreće iz – Smedereva!

by redakcija1

Ovo je turnir koji će u budućnosti okupljati najbolje boksere i bokserke u svim uzrastima iz celog regiona.  Prvo kolo Kupa Otvoreni Balkan odigraće se u okviru „Smederevske jeseni“. Nakon toga će se, jednom mesečno, nastaviti u Severnoj Makedoniji, Albaniji i Srbiji.

Tako će ovaj, mnogo širi projekat, projekat i kroz sport omogućiti mladima da napreduju.

Krećemo iz Smedereva. Smederevo je grad boksa bilo oduvek. Kao i u svemu, bilo je uspona i padova, ali ovde, sada boks ide uzlaznom putanjom. Dokaz tome su ovi mladi bokseri i bokserke. Oni su budućnost ovog sporta i svi su u reprezentaciji Srbije, a nastupiće u nedelju na mečevima.

Uživo će biti prenos na televiziji Arena Fajt od 18 sati, očekujem da će se i Smederevci odazvati u što većem broju – kazao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin na pres konferenciji u Smederevu.

Turnir će se odvijati u Sportskoj hali, u nedelju, 10. septembra od 15 časova. Osim predstavnika Srbije, nastupiće bokseri iz Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije. Biće to pravi praznik ovog sporta i međunarodni događaj koji je podržao i Grad Smederevo.

Ovo je značajan događaj za naš grad ali i boks u Srbiji. Zahvaljujem se predsedniku Saveza što nastavljamo našu saradnju. Društvena važnost Open Balkana je nemerljiva i vellika je čast biti prva stepenica kada je reč o sportskom delu te inicijative.

Zahvaljujem na poverenju koje nam je ukazano kao organizatorima jer nije mala stvar. I nije to prvi put, davali ste vi nama i ranije jako značajne događaje kao što je finale Kupa Srbije, poslednje kolo lige i uvek je to bio spektakl što očekujem i ovog puta – rekao je Saša Branežac, član Gradskog veća zadužen za sport.

Ljubiša Simić iz BK Smederevac, tehnički organizator događaja kratko je poručio: „Mi smo spremni i jedva čekamo da počnemo! Biće dobrog boksa u nedelju ceo dan. Ulaz je besplatan, pozivam Smederevce da dođu i podrže naše klubove Smederevac i Despot.

U nedelju će se boriti Klara Ribak koja se nedavno vratila sa priprema za šta je veoma zahvalna jer kaže da će joj to biti veoma značajno iskustvo za dalja takmičenja.

Spremni za nedelju su i Nikola i Vuk. Vuk je, kako kaže, svog protivnika već ranije upoznao, Nikola nije, a reč je o učesniku iz Makedonije, ali obojica, naravno, streme ka pobedi.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!