Home InfoHronika Batu pet godina robije za obljubu maloletne rođake

Batu pet godina robije za obljubu maloletne rođake

by redakcija

Apelacioni sud u Beogradu povećao je za 22 meseca kaznu Zlatku Batu iz Kutsaka i pravosnažno ga osudio na pet godina zatvora zbog višegodišnje obljube maloletne rođake.

Ovom odlukom Apelacioni sud je preinačio prvostepenu presudu Višeg suda u Smederevu koji je krajem decembra prošle godine Bata (61) osudio na tri godine i dva meseca zatvora zbog produženog krivičnog dela obljuba sa detetom.

U odluci Apelacionog suda, koja je objavljena na njegovom sajtu, navodi se da se osnovano se žalbom Višeg javnog tužioca u Smederevu osporava odluka o kazni, jer je prvostepeni sud dao prenaglašen značaj olakšavajućim okolnostima za Bata koje se ogledaju u njegovom ranijem životu i činjenici da se korektno držao pred sudom.

Apelacioni sud se složio sa tužilaštvom i da prvostepeni sud nije na adekvatan način cenio to što je Bat prema devojčici duže vreme "preduzimao radnje izvršenja krivičnog dela za koja je oglašen krivim", te da je svojim postupanjem zloupotrebio okolnost da je ona dolazila u njegovu kuću.

"To je sve na oštećenu ostavilo nesagledive posledice naročito imajući u vidu njen adolescentski period u kojem je doživela tešku traumu", navodi se u odluci.

Suđenje Batu je bilo zatvoreno za javnost, a mediji su nakon prvostepene presude preneli da je osuđen jer je od 2006. do 2011. više puta obljubio S. S. koja je u to vreme imala 6 do 11 godna i živela je u njegovom komšiluku.

Devojčica je pritom ćerka njegove setre od strica.

Nakon te presude bio mu je ukinut pritvor ali je ubrzo odlukom Apelacionog suda ponovo vraćen u pritvor. 

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!