Home Info Ana Alentijev bronzana na Velikoj nagradi Novog Sada

Ana Alentijev bronzana na Velikoj nagradi Novog Sada

redakcija

Ana Alentijev, juniorka Smedereva osvojila je bronzu mk pištoljem, kao i prošle godine na „Velikoj nagradi Novog Sada“. Jasmina Grgić je bila četvrta seniorka, a Ana Todorović peta juniorka. Alentijev i Grgić su nastupale i vazdušnim pištoljem.

Ana Alentijev, juniorska reprezentativka Smedereva, osvojila je bronzanu medalju u olimpijskoj disciplini sport pištolj (30+30 metaka) na međunarodnom turniru „Velika nagrada Novog Sada“, na kome su ovog vikenda učestvovali srelci iz Hrvatske, Slovenije, Bugarske, Crne Gore, BiH, Mađarske, Salvadora i Srbije, na malokalibarskom strelištu organizatora, družine Novi Sad. Bugarske takmičarke Nenčeva i Stojanova bile su bolje od nje. Alentijev je bila bronzana i prošle godine na ovom takmičenju. Druga smederevska juniorka Ana Todorović zauzela je peto mesto. MK pištoljem nastupila je i seniorka Jasmina Grgić, koja je je najpre raspucavala meč za zlato i izgubila, a zatim je izgubila i bronzu od Zorane Arunović, koja je takođe pre toga raspucavala za bronzu. Meč za zlato  Boneva (Bugarska) – Tobai Sike (Mađarska) 7:5, meč za bronzu: Zorana Arunović (Srbija) – Jasmina Grgić (Srbija) 7:5. U meč za zlato odmah se plasirala Boneva  sa 19 „hitova“. Mađarica Tobia Sike i Jasmina Grgić raspucavale su za drugo mesto u finalu finale, jer su imale po 16 „hitova“. Preciznija je bila  Mađarica (4:3) i poslala Grgićevu u meč za bronzu. Protivnicu joj je odredilo raspucavanje između Arunovićeve i Bugarke Kostove koje su imale po 14 „hitova“. Arunovićeva je bila sigurnija i prošla u duel za bronzu sa 3:2 u „hitovima“. Grgićeva je i pre finala bila četvrta. 
Grgićeva i Alentijev su pucale i vazdušnim pištoljem. Jasmina je bila jedanaesta, a Ana šesnaesta seniorka i šesta juniorka. 

Posle ovog turnira, smederevske strelce očekuju takmičenja u B i C programu malokalibarskim oružjem. 

Na fotografiji: Todorović prva sa leve strane, Alentijev treća. 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!