Home Info Amerikanci utegli Železaru

Amerikanci utegli Železaru

redakcija

Vlada Srbije ne bavi se procesom upravljanja u železari Smederevo, već daje podršku, inače, dobrom menadžmentu smederevske železare.

To je izjavio član Radne grupe za Železaru Smederevo Dejan Lasica, navodeći da je grupa već održala dosta sastanaka u cilju obezbeđivanja kontinuiteta proizvodnje i očuvanja svih radnih mesta u toj kompaniji.

"To je prilično 'utegnuta' kompanija. Tu su Amerikanci dosta dobro postavili proces, a i ovi naši su dosta dobri, tako da bi trebalo samo da nastave sa radom", naglasio je Lasica, inače pomoćnik ministra za infrastrukturu i energetiku.

Govoreći o železničkom saobraćaju i Železari Smederevo, Lasica je rekao da železnica u svemu tome ima značajnu ulogu, jer su Železnice Srbije prošle godine zaradile oko 800 miliona dinara od tog posla, dok su ranije mogle da ostvare od železare i prihod do dve milijarde dinara godišnje. Lasica je izrazio očekivanje da će biti nastavljen raniji uspešan trend u vezi sa transportom železnicom i da će železara i dalje imati dobru saradnju sa Železnicama Srbije.

Osnovni cilj, prema njegovim rečima, jeste kontinuirana proizvodnja, što trenutno ugrožava aktuelna vanredna situacija u zemlji, zbog velikih snežnih padavina i veoma niskih temperatura, kao i svetska ekonomska kriza.

Lasica, zadužen za železnički saobraćaj u Ministarstvu infratrukture i energetike, naveo je da je zadatak menadžmenta Železare Smederevo da održi sve poslovne kontakte i ugovore, kao i dobavljače.

On je rekao da to nije lako u ovom prelaznom periodu, ali i zbog zaleđenog Dunava koji onemogućava transport tom rekom.

Pomoćnik ministra infrastrukture i energetike je izrazio očekivanje da će po prestanku veoma hladnog vremena biti stabilizovano i poslovanje železare u Smederevu.

Lasica je dodao, komentarišući nedavno stavljanje i druge visoka peći železare u "tihi hod", da ta kompanija ima određene zalihe od ranije, ne precizirajući o kojim količinama je reč.

Vlada Srbije je krajem januara obrazovala Radnu grupu za izradu Akcionog plana za održavanje procesa proizvodnje u Železari u Smederevu, a njen rukovodilac je državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić.

Zadatak Radne grupe je da pripremi izveštaj o stanju u železari u Smederevu i sačini Akcioni plan za obezbeđenje kontinuiranog procesa proizvodnje i ocuvanja radnih mesta.

Izvor: Tanjug

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!