Home InfoSport Aktivna Srbija organizuje besplatni javni trening u centru Smedereva

Aktivna Srbija organizuje besplatni javni trening u centru Smedereva

by Redakcija

U sredu 28. septembra sa početkom u 16:30 časova na Glavnom gradskom trgu održaće se besplatni JAVNI TRENING, u organizaciji Aktivnija Srbija!

Prijavljeni vežbači dobijaju: flašicu vode,  Majicu za vežbanje,  degustacija proizvoda VOLIM DOBRO U LjUDIMA
Održaće se takmičenje u igrama “Skok u sport” od 6-9 god, a tu će biti i medalje i diplome za učenike.

Takođe će se održati i kreativna radionica za decu od 3-5 god.

Grupne prijave mogu se organizovati putem telefona : 0652501289

Projekat Aktivnija Srbija ima zadatak da podigne svest građana Srbije o značaju fizičke aktivnosti, o tome koliko je ona važna za očuvanje zdravlja,i koliko, na kraju krajeva, doprinosi lepšem i zdravijem životu. U poslednih nekoliko godina rađena su istraživanja koja su dala poražavajuće rezultate, čak 65 % građana Srbije se ne bavi nijednom fizičkom aktivnošću. Ovim istraživanjem su, pre svega, bili obuhvaćeni adolscenti kod kojih je, na žalost, sve više prisutna gojaznost, pa čak i dijabetes. Građani Srbije zbog fizičke ne aktivnosti obolevaju od hroničnih oboljenja u večem procentu nego u zemljama regiona. Zato Aktivnija Srbija ima jasan cilj : “Udružimo se, vežbajmo zajedno i pokrenimo sve one koji to nisu mogli sami!”

Projekat AS (Aktivnija Srbija) je osmišljen kao masovni javni trening na kom će sugrađani moći besplatno da vežbaju i biće organizovan u nekoliko gradova u Srbiji. U gradovima organizatorima, pored samog aktivnog druženja njihovih građanima, projekat Aktivnija Srbija trudiće se da kod lokalne samouprave proširi vidike po pitanju zdravijeg i sportskog načina života.

Projekat Aktivnija Srbija udružila je stručnjake iz raznih oblasti:

Nutricionisti koji će svojim programima ishrane i savetima doprineti da učesnici postignu što bolje rezultate, jer je opšte poznato da ishrana i hidratacija ima veoma važnu ulogu kod aktivnih osoba.
Priznati sportisti koji će u periodu od devet meseci imati ulogu promotera i bodriti sugrađane da se pridruže.
Doktori specijalisti koji će govoriti o prednostima fizičke aktivnosti u prevenciji raznih bolesti.
Mediji koji će svojom podrškom pomoći da za projekat čuje što više građana.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!