Home InfoDruštvo Ako živite u stanu bez broja na vratima, sledi vam novčana kazna

Ako živite u stanu bez broja na vratima, sledi vam novčana kazna

by redakcija

Ako živite u Smederevu, u stambenoj zgradi, bolje bi bilo da odmah proverite da vam na ulaznim vratima kojim slučajem ne fali broj stana. Za takvu građansku neposlušnost, odnosno život inkognito bez broja stana, uskoro će se naplaćivati kazne.

Pred odbornicima smederevske Gradske skupštine iduće nedelje naći će se na usvajanju i Odluka o opštim pravilima kućnog reda u stambenim i stambeno-poslovnim objektima na teritoriji grada. Razlog je sudeći po tekstu, što sve u toj oblasti treba da se upodobi skorom stupanju na dužnost upravnika zgrada.

No, među mnogim korisnim odredbama ima i onih koje su u najmanju ruku zanimljive, tako i ova iz člana 8. "Stanovi moraju biti obeleženi brojevima, a stanari su dužni da brojeve uredno održavaju", stoji u njoj.

Na stranu to što nije baš najjasnije šta se podrazumeva pod "održavanjem broja", pred kraj teksta odluke su kaznene odredbe, pa tako za ovu stanarsku nepodopštinu fizičkom licu sleduje kazna od 2.000 dinara.

U Zakonu o stanovanju i održavanju zgrada, usvojenom prošle godine, o življenju u stanu bez broja nema reči, pogotovo ne o kažnjavanju.

Dokument koji je tako nešto predvideo, a koji je možda Smederevcima poslužio kao uzor, jeste beogradska Odluka o kućnom redu u stambenim zgradama iz 1996. godine, gde je za "neodržavanje broja" na stanu predviđena kazna od 250 do čak 25.000 dinara.

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!