Home InfoSport 250 miliona za sportske klubove iz budžeta Smedereva

250 miliona za sportske klubove iz budžeta Smedereva

by Redakcija

Ove godine Grad Smederevo je iz gradskog budžeta odredio 250.000.000,00 dinara za relizovanje godišnjih aktivnosti iz oblasti sporta. Ovih 250 miliona dinara raspodeliće se na 94 sportska kluba, sportska udruženja, sportska saveza i ostalo.

Može se primetiti da je i ove godine kao i prethodnih godina najviše para „otišlo“ na fudbal i borilačke sportove.
Može se takođe zapaziti i tendencija da su pojedini klubovi dobili veći „deo kolača“ od kolega iz istog nivoa takmičenja, kao i klubovi koju su osnovani pre nešto više od godnu dana dobili po 3 puta više novca od onih koji postoje desetinama godina.

Na prvu loptu ili prvi mavaši geri, reklo bi se da ima povlašćenih klubova, vlasnika ili sportskih radnika.
Sve u svemu sport nije besplatan i košta, kako poreske obveznike tako i članove tih istih klubova.

Slične vesti

6 comments

Smederevac 08.02.2022 - 15:52

Lepa suma za sport ali sramotna podela i zbog toga opet necemo imati 4 Super ligasa /fudbal, odbojka ,rukomet ,veslaci/ . Ocito su odlucili neki drugi arsini a ne rang takmicenja,istorija ,uspesi ….. -posebno pada u oci brojnost borilackih sportova koji nista lepo nisu doneli ne samo nama nego i drustvu u celini?

Reply
Smederevac 08.02.2022 - 19:53

Skandalozna podela ogromne sume ….ocite teske ..kombinacije .. ! Uporedjujuci se sa drugim opstinama ovo je jedini moguci zakljucak???p.s. Nema potrebe za brisanjem komentara jer neko ko je svojevremeno bio akter aktivnog pravljenja pravilnika rasporeda fin.sredstava moram da iznesem svoj komentar.

Reply
gile 10.02.2022 - 09:16

kazi ko si a ne smederevac. svi smo smederevci. i nismo imali 4 superliga[a nego sedam, ako nesto znas o smederevskom sportu onda bi i to trebalo da znas. pozzz. inace slazem se u nekim stvarima sa tobom

Reply
milenko 09.02.2022 - 09:26

Pare iz budzeta grada za kik boksere i huligane da biju nasu decu po gradu!

Reply
gile 09.02.2022 - 12:39

lepo je sto pratite smederevski sport i desavanja oko njega. samo što ne objaviste proglasenje najboljih sportista i ekipa u 2021. godine.

Reply
Zmaj 15.02.2022 - 23:15

Neki klubovi dobili milione a roditelji i dalje plaćaju sve na ruke i mesečno članarinu koja nije mala, i kombi za prevoz na utakmice, i medicinske preglede, … TI prihodi se nigde ne prijavljuju. Ko to kontroliše? Niko. Ovo su samo šeme kako da se mazne lova iz budžeta.
Svakom klubu treba uvesti obavezu da uvede fiskalnu kasu i da se tačno zna za šta su dobijene pare iz budžeta i šta se naplaćuje i da li se duplo naplaćuje!

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!