Home Info Zlato za juniorski dvojac i pionirski skif

Zlato za juniorski dvojac i pionirski skif

redakcija

Veslači Smedereva osvojili su osam medalja na drugoj regati Kupa Srbije održanoj u subotu na Adi Ciganliji. Odličan rezultat smederevskih veslača imajući u vidu činjenicu da su na prvoj regati, održanoj takođe u Beogradu, osvojili četiri medalje, jedno zlato, dva srebra i bronzu. Ovog puta, veslači Smedereva osvojili su dve zlatne i po tri srebrne i bronzane medalje.

Pozlatili su se u juniorskom dvojcu bez kormilara Andrija Stojković i Lazar Dostanić, kao i Aleksa Garović u pionirskom skifu. 

Srebrni su bili juniorski četverac bez kormilara u sastavu Andrija Stojković, Lazar Dostanić, Marko Jovanović i Aleksa Petrović, kadetski četverac skul (Boris Jančić, Nikola Mihić, Miloš Slavković i Miloš Nikolić), pionirski četverac skul u sastavu Lazar Obradović, Todor Marković, Andrija Jevtić, Nikola Soldatović i pionirski četverac sa kormilarom u kome su veslali Nikola Ilić, Miroslav Jovanović, Aleksandar Stevanović, Jakov Todorović i kormilar Veljko Vasiljević.

Do bronzane medalje stigli su Aleksa Petrović u juniorskom skifu, Boris Jančić u istoj disciplini u konkurenciji kadeta. 

Dok su se nade smederevskog veslanja dokazivale na drugoj regati Kupa Srbije, Marko Ristić, Zoran Rajić i Uroš Dimitrijević as Dušanom Slavnićem iz Crvene zvezde nastavljaju pripreme za najznačajnije takmičenje koje ih očekuje ove godine – Svetsko prvnestvo za seniore do 23 godine koje se ove godine održava u Roterdamu u Holandiji do 21. do 28. Avgusta. U sklopu priprema za ovaj šampionat srpski reprezentativni četverac u petak odlazi na tradicinalnu Bledsku regatu koja će se održati do 10 – 12. avgusta.

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!