Home InfoHronika Zemljotres u Srbiji, veća šteta u Kraljevu

Zemljotres u Srbiji, veća šteta u Kraljevu

redakcija

KRALJEVO/GORNJI MILANOVAC/KRAGUJEVAC/BEOGRAD, 3. novembra 2010. (Beta) – Zemljotres čiji je epicentar, prema prvim informacijama, bio nedaleko od Kraljeva, osetio se noćas u 00:56 sati širom Srbije.

Dopisnik agencije Beta iz Kraljeva Predrag Marković javio je da je veliki broj stanovnika Kraljeva, u strahu od zemljotresa, napustio svoje kuće i da stoji ispred zgrada.

U kraljevačkoj Hitnoj pomoći rečeno je da se javilo "dosta povređenih", ali da je uglavnom reč o lakšim telesnim povredama.

Šteta od zemljotresa vidljiva je na mnogim kućama u Kraljevu. Fasade na pojedinim zgradama su ispucale, a na pojedinim zgradama je čak pao deo krova.U mnogim oštećenim kućama nema struje, ali ulična rasveta radi.

Na ulicama su i policijske patrole, ali za sada ni one nemaju podataka o broju povređenih i nastaloj šteti. Građani sa kojima je razgovarao dopisnik Bete, kažu da su veoma uplašeni, da je to bio najjači potres koji su do sada osetili i da
se neće brzo vraćati u domove.

Potres se snažno osetio i u Kragujevcu. Dopsinica agencije Beta javila je da 12 minuta posle zemljotresa nije bilo struje u širem centru grada, ali da je snabdevanje potom normalizovano.

U Kragujevcu potres nije bio toliko jak kao u Kraljevu, te građani uglavnom nisu napuštali domove. Za sada nema izveštaja o šteti u tom gradu.

Dopisnik agencije Beta iz Gornjeg Milanovca javio je da je potres u tom gradu trajao oko jedan minut, ali ni u tom mestu za sada nema izveštaja o šteti.

Tamošnji meštani takođe uglavnom nisu napuštali svoje domove. Potres se osetio i u Beogradu, Smederevu i drugim gradovima.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!