Home Info Železara mora da radi

Železara mora da radi

redakcija

Vlada Srbije mora da nađe rešenje za opstanak Železare Smederevo od koje zavisi 20.000 radnika. Ukoliko nekome padne na pamet da je zatvori, ja ću biti prvi sa radnicima na protestu, izjavio je predsednik Skupštine Železare Smederevo Branče Stojanović.

On tvrdi da aktiviranje menice „Srbijagasa“ na 6,3 miliona evra za isporučeni gas Železari nije politička odluka SPS, i da je to podmetanje u predizbornoj kampanji.

– Ne može se povlačiti znak jednakosti između JP „Srbijagas“ i SPS, ne stoji da je SPS kriv što 5.200 radnika Železare Smederevo nisu primili plate. Dugovanja i obaveze svako mora da poštuje. Mi dajemo podršku radnicima, oni treba da prime platu i da fabrika radi. Radnici će sigurno primiti platu do kraja ove nedelje – kaže Stojanović.

Održavanje proizvodnje u srpskoj čeličani za sve mora da bude prioritet, i oko toga nema političke borbe, napominje predsednik Skupštine Železare, koji kaže da je bivši ministar privrede Saša Radulović smenjen upravo zbog Železare Smederevo.

– Početkom godine Železari je ozbiljno pretila opasnost da prestane proizvodnja. Bilo je potrebno da se reprogramiraju obaveze prema Fondu za razvoj, a ministar Radulović je bio protiv toga. Premijer Ivica Dačić je iskoristio mogućnost koju daje Poslovnik o radu Vlade da smeni Radulovića, i dugovi su reprogramirani – rekao je Stojanović.

On navodi da od Železare na razne načine zavisi 20.000 radnika koji primaju plate ako fabrika radi.

– Železara ne sme da stane – poručio je Branče Stojanović.

“VESTVUD“ NE ODUSTAJE

– Investicioni fond „Vestvud“ i dalje je zainteresovan za strateško partnerstvo. Reč je o velikom fondu, čiji su ljudi već duže vreme u fabrici, i očekujemo njihovu odluku uskoro. O detaljima ne mogu da govorim jer smo potpisali dokumenta koja imaju oznaku tajnosti – izjavio je Branče Stojanović.

 

J.Ilić

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!