Home Info Zbog neumesnih replika odbornici „rasterali“ đake

Zbog neumesnih replika odbornici „rasterali“ đake

by redakcija

Lokalni parlament u petak je bio zabranjena zona za mlađe od 18 godina. Gradonačelnica Jasna Avramović izvela je učenike Gimnazije sa sednice Skupštine, jer zbog uvreda i neprimerenih izjava izrečenih sa govornice, rasprava nije bila za njihove uši.

U okviru nastave građanskog vaspitanja, učenici Gimnazije su došli na sednicu Skupštine grada kako bi na praktičnom primeru videli kako funkcioniše lokalna vlast. Tako su mladi Smederevci prisustvovali prepirci odbornika koja je počela od socijalnih tema, preko zasedanja Avnoja u Jajcu do komunista i četnika i optužbi o streljanjima posle rata. Gradonačelnica Jasna Avramović, nije bila na sednici, ali je došla da opomene odbornike i decu zamoli da "zapuše uši".

– Došli ste da vidite i slušate svašta. To je oličenje odraslih koji vam daju primer kako ne treba da se ponašate. Molim dobronamerike da pokažu deci kako treba da se vladaju, da ih naučimo redu. Tu vašu zlobu i mržnju, ostavite kod kuće, delite je sa svojim ženama i prijateljima. Nemojte tome da učite decu. Vi deco, došli ste ovde da vidite kako ne trebate da radite i živite. Ovo što ćete čuti, a što nije primereno za ljudski rod, molim vas da zaboravite – rekla je gradonačelnica Avramović.

Kako se žučna rasprava nastavila, uz opasku da je sednica neprimerena za decu, gradonačelnica je povela gimnazijalce u obilazak svog kabineta i prostorija Gradske uprave. To je izvalo burne reakcije vlasti i opozicije.

– Žalim što su učenici praktično izbačeni iz sale, a da nisu imali priliku da čuju diskusje – rekao je Saša Radosavljević, šef opozicionog DSS.

I demokrate su se pobunile.

– Kao profesor sam uvređen što je gradonačelnica naterala učenik da izađu. Oni su došli da vide kako Skupština funckioniše, a ne da obilaze kancelarije izvršne vlasti – rekao je šef DS Andreja Pavlović.

I socijalista Milovan Kostić kazao je da je "ishitrena i neprimerena odluka gradonačelnice da srednjoškolce povuče iz sale". Kostić je, potom, nastavio započetu polemiku o građanskom ratu, fašizmu, silama Osovine i drugom zasedanju Avnoja.

PREKINUTA SEDNICA
Skupština je prekinuta jer predsednik nije mogao da obezbedi da odbornici govore o socijalnoj politici koja je bila na dnevnom redu. Polemika se vodila između stranaka vladajuće većine, najpre DS a zatim i SNS, a tema je bila ko je od njih lošija vlast.

J.Ilić
Foto: N.Živanović

Izvor: Večernje novosti

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!