Home InfoHronika Zapalili školu da bi se hvalili u društvu

Zapalili školu da bi se hvalili u društvu

by redakcija

Šteta u OŠ „Dositej Obradović“, koju su zapalili 2. septembra, procenjena je na 10 miliona dinara, dok se šteta u kućama koje su bile prazne kreće se od 2.000 do 6.000 evra. Paljevina jedne od tih kuća, na putu od Smedereva za selo Vučak, mogla je ipak da prođe i s težim posledicama.

– Zapalili su zamrzivač kod komšija. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo da se vatra proširila, nego je dobro da kuća nema instalacije – kaže Vukašin Milošević, koji živi u kući do one koja je zapaljena.

Jedan od dvojice maloletnika koji su izazivali požare išao je u školu „Dositej Obradović“ u naselju Carina, dok je drugi napustio školovanje.

Snežana Ostojić, psiholog u školi, kaže da su dečaci iz disfunkcionalnih porodica i da je problem kod takve dece što imaju manjak obaveza i višak vremena, a roditelji ne znaju gde su i s kim su.

– Kada već ne mogu po nečemu drugom da se istaknu među vršnjacima, pridaju sebi na značaju ovakvim ekscesnim ponašanjem – kaže Ostojić, što potvrđuje i odbrana koju su dečaci izneli navodeći da su palili školu i kuće da bi se time hvalili. 

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!