Home InfoHronika Zabranjeno loženje vatre i spaljivanje suve vegetacije

Zabranjeno loženje vatre i spaljivanje suve vegetacije

redakcija

Odeljenje za vanredne situacije u Smederevu, saopštenjem za javnost podseća i upozorava građane da je zabranjeno loženje vatre i spaljivanje suve vegetacije, korova, niskog rastinja, biljnih ostataka i smeća, na otvorenom prostoru, ubrajajući i dvorišta.

Sa prvim prolećnim danima i lepim vremenom, pojačavaju se poslovi na pripremi zemljišta za poljoprivredne radove i čišćenju dvorišta od biljnih ostataka i smeća, navodi se u saopštenju.

Česti su slučajevi spaljivanja suve trave, niskog rastinja i korova pored puteva, šuma i vikend naselja, što dovodi do požara na otvorenom prostoru.

Zbog širenja takvih požara, stradaju i ostale obradive površine, vinogradi, voćnjaci, kao i građevinski objekti, skladišta drva, sena, stočne hrane i drugo, uz nastanak velike materijalne štete.

Najčešći uzrok ovakvih požara je ljudska nepažnja.

Nadzor inspektora za preventivnu zaštitu i pripadnika vatrogasno-spasilačke jedinice Odeljenja za vanredne situacije u Smederevu, biće pojačan i sa posebnom pažnjom na poštovanje odredbi o zaštiti od požara.

Pored prekršajne odgovornosti, predviđene kazne protiv lica, koja su na taj način izazvala požar, kreću se do 50.000 dinara i dužna su da vatrogasno-spasilačkoj jedinici nadoknade troškove intervencije, navedeno je u saopštenju Odeljenja za vanredne situacije.          

msp

 

 

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!