Home Info Zabranjen snimak sednice?

Zabranjen snimak sednice?

redakcija

Televiziji Smederevo zabranjeno je da emituje snimak čitavog toka sednice Skupštine grada, čime je grubo narušeno pravo građana na informisanje i javnost rada Skupštine što je zakonska obaveza lokalne samouprave, tvrdi odbornička grupa DSS.

– Od zaposlenih u TV Smederevo i pojedinih učesnika u vlasti, nezvanično saznajemo da je zabrana emitovanja odloženog prenosa drugog dela toka sednice došla od gradonačelnice Jasne Avramović. Povod za ovako grubo mešanje usledio je iz straha da građani ne čuju više puta zabranjeni naziv naše odborničke grupe „Vratimo dostajanstvo Smederevu – nećemo gradonačelnika osuđenog za primanje mita“ – tvrde u DSS.

Dodaju da zabrana ne može da poništi istinu da je na čelu grada „osoba osuđena na 15 meseci zatvora zbog primanje mita“. DSS tvrdi da su prekršene odluke Skupštine kojima je televiziji poverena obaveza emitovanja toka sednica, što se plaća novcem svih građana iz budžeta grada.

I odbornici DS traže objašnjenje i odgovornost.

– Praksa na gradskoj televiziji je da se skraćuju ili ne emituju diskusije odbornika opozicije. Ovakav vid cenzure, međutim, do sada nije zabeležen. Ovime se krši pravo građana da budu upoznati sa odlukama Skupštine – izjavio je šef odborničke grupe DS Andreja Pavlović i pozvao novinarska udruženja da reaguju.

 

DIREKTORKA: NE ZNAM ŠTA SE DESILO

Izvesno je da TV prenosa drugog dela sednice nije bilo. Nova direktorka, izabrana na spornoj sednici, Jelena Milosavljević, tvrdi da „nju niko nije zvao da zabrani prenos“, ali nema objašnjenje šta se dogodilo. Urednica Marija Melegi, takođe, ne 
želi da komentariše ovaj slučaj.

J.I.

Izvor: Večernje novosti

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!