Home InfoHronika Viši sud oglasio se nenadležnim u predmetu pedofila

Viši sud oglasio se nenadležnim u predmetu pedofila

redakcija

Viši sud u Smederevu oglasio se stvarno nenadležnim za postupanje po optužnici Višeg javnog tužilaštva u slučaju defektologa Vladimira J. zbog četiri krivična dela obljube zloupotrebom položaja i dva krivična dela nedozvoljene polne radnje, rekla je agenciji Beta predsednik Višeg suda Slađana Bojković.

Ona je dodala da je jedan od argumenata je da bi se u konkretnom slučaju "prema činjeničnom opisu optužnog akta" eventualno moglo raditi o krivičnom delu nedozvoljene polne radnje za koje delo je, prema visini zaprećene kazne, nadležan Osnovni sud.

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv Vladimira J. (32,) defektologa iz Smedereva, zbog obljube sedmoro maloletnika zloupotrebom položaja. Oštećeni su maloletnici od 15 do 17 godina.

Vladimir J. je uhapšen pod optužbama da je kao specijalni pedagog u Savetovalištu za mlade vrbovao dečake za prostituciju.

Okrivljeni je bio sudija porotnik u Veću za maloletnike i veroučitelj u nekoliko škola.

Okrivljeni, defektolog, veroučitelj i porotnik Vladimira J. koji je za oralno zadovoljavanje maloletnika plaćao dopune za telefon, u robi ili gotovinom  sedmoricu mladih, za dela koja mu se stavljaju na teret Viši sud, koji se oglasio nenadležnim, mogao bi da kazni do 10 godina, a ako nadležan bude Osnovni sud, tada je zapećena kazna do tri godine.

Koji sud će biti nadležan zavisiće od kvalifikacije dela. Viši sud smatra da nema dela obljube, što je u nadležnosti tog suda već nedozvoljene bludne radnje koje sudi Osnovni sud.

Vladimir J.  radio je u više škola kao defektolog za asocijalna ponašanja, a radio je i kao veroučitelj, kao specijalni porotnik za porodične odnose radio je i Osnovnom smederevskom sudu, od 2007. do 2009. Izvesno vreme Vladimir je bio savetnik u istražnom zatvoru suda u Smederevu.

Osumnjičeni je počeo da radi  još 2004. kao apsolvent, menjao je škole, u Smederevu i Beogradu, a na kraju bio je i honorarno angažovan u Savetovalištu za mlade u smederevskom Zdravstvenom centru, gde je jednom nedeljno držao predavanja.

Okrvljeni veroučitelj radio je  u smederevskoj  Osnovnoj školi Dimitrije Davidović u Smederevu,  u srednjoj ekonomskoj i srednjoj tehničkoj školi.

Vladimir je priveden iz Savetovališta za mlade pri Zdravstvenom centru u kome je radio najpre na određeno vreme, potom honorarno.

Okrivljeni je u pritvoru od početka marta.

msp

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!