Home ZanimljivostiPoznati Vinarija Zvonko Bogdan predstavila novo vino

Vinarija Zvonko Bogdan predstavila novo vino

redakcija

Cuvee Zvonko Bogdan”, novo harmonično crveno vino iz podruma Vinarije Zvonko Bogdan, premijerno je predstavljeno sinoć na promotivnoj večeri organizovanoj u restoranu “Knez Konak” u Beogradu. U prisustvu javnih ličnosti, poslovnih partnera i gostiju poznatog gradskog restorana “Cuvee No.1” napravljeno iz berbe 2008. godine, predstavio je Zlatko Živanić, menadžer Vinarije Zvonko Bogdan.

“U našoj filozofiji kvaliteta vina, vinogradi su apsolutni prioritet. Pored zemljišta, preduslovi za vrhunski kvalitet vina su kontrolisano mali prinos roda po čokotu, isključivo ručno branje i stroga završna selekcija grozdova. Novi Cuvee sastavljen je od tradicionalnih sorti crvenog grožđa, a mirisi koji se postepeno razvijaju u čaši su crna ribizla, divlja višnja, crveno i crno šumsko voće”, izjavio je Živanić, istakavši da “je reč o komplesnom vinu koje ima veliki internacionalni potencijal”.

Kako bi se tokom degustacije na najbolji način osetili najfiniji ukusi novog crvenog vina, servirana su posebna četiri jela. U novom proizvodu Vinarije Zvonko Bogdan i kulinarskim specijalitetima poznatog restorana uživali su Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Dejan Bodiroga, proslavljeni košarkaš, sportski novinar Milan Bošković, voditelj i novinar Marija Kilibarda, poslovni partneri vinarije i brojni gosti restorana.

O vinariji

Vinarija Zvonko Bogdan, smeštena na istočnoj obali jezera Palić, na severu Vojvodine, nastavlja viševekovnu tradiciju gajenja vina u subotičko- horgoškoj peščari. Specifičan teren, umereno kontinentalna klima i kvalitetne sorte vinove loze daju vina harmoničnog ukusa, intenzivnog mirisa i mekanih tanina.

Moderna vinarija je okružena sa 17 hektara vinograda, a dodatnih devet hektara nalazi se na obali susednog jezera Ludaš. Planirano je da se u ove godine zasadi još 30 ha vinograda, kako bi sa ovom zaokruženom celinom vinogradi Vinarije Zvonko Bogdan zauzimaće površinu od 56 hektara. Glavni enolog vinarije je Tomas Zeger (Thomas Seeger), vlasnik nemačke vinarije Seeger, koji je u poslednjih 15 godina konstantno među 10 vinara Nemačke po izboru tamošnjeg udruženja vinogradara Nemačke.

Vinarija proizvodi najkvalitetnije klonove sorti sauvignon blanc, pinot blanc, merlot, lemberger i cabernet franc.

Izvor: BizLife

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!