Home Info Uskoro otvaranje novog bazena

Uskoro otvaranje novog bazena

by redakcija
Izgradnja bazena napreduje odličnom dinamikom. U to su se u subotu lično uverili predstavnici lokalne samouprave prilokom obilaska lokacije  na Sportskom centru. Gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević, zamenik gradonačelnika dr Jasna Avramović i predsednik Skupštine grada, Branče Stojanović nisu krili zadovoljstvo onim što su izvođači radova završili u proteklih desetak dana. Oni su u razgovoru sa izvođačem radova, nadzornim organom  i glavnim projektantom, zaključili da radovi odmiču odličnim tempom, te da će se Smederevci uskoro kupati u novoizgrađenom olimpijskom bazenu.

      «Uspeli smo da Skadar na Bojani, kako su ga mnogi zvali, u ove dve godine i pored nedostatka para i uz ekonomsku krizu, ipak završimo. Imamo Dvoranu Smederevo a od objekta koji je počeo da se obrušava, dobili smo sportski kompleks, što je zaista fantastičan uspeh za celo Smederevo», istakao je gradonačelnik Smedereva, Predrag Umičević.

      «Iako smo bili napadani kao lokalna samuprava da kasnimo sa radovima, ovaj bazen je stvoren od početnog crtža, preko idejnog rešenja projekta evo do izvođačkih radova i pored kišne godine, građani će imati šansu da se ovoga leta kupaju u njemu.Zub vremena je učinio svoje, posle više od trideset godina Sportski centar je oronuo, ali mi mu evo vraćamo prvobitni izgled uz novo borilište i vrlo smo zadovoljni što uprkos svim problemima, i onim političke prirode, imamo sva uveravanja da će radom u dve pa ukoliko bude potrebno i u tri smene radovi biti okončani kako smo i obećali. Tako da će u julu ovde biti otvoren olimpijski  i dva manja bazena», rekao je Umičević.
      «Smederevci će dobiti vrlo lepo uređen prostor i borilište i tribine,  a biće uređena i fasada objekta», rekla je dr Jasna Avramović, zamenik gradonačelnika i dodala da je u pitanju ozbiljan rad i pristup koji je doveo do ispunjenja snova svih Smederevaca a to je bazen u Smederevu. Dr Avramović takođe je najavila izgradnju Akva parka već sledeće godine.

       «Prilikom posete firmi VIG i gradilištu, Uroš Marović predsednik Vaterpolo Saveza Srbije, potvrdio je da će kapacitet smederevskog  bazena biti  10.000 posetilaca što je tri puta više nego što može da primi Tašmajdan», istakao je Vlada Dinić, vlasnik firme VIG, kojoj su povereni radovi na izgradnji bazena.

       «Srećni smo što je došlo do realizacije projekta. Koristim priliku da se, gradonačelniku i lokalnoj samoupravi koji su pored finansijskih i svih drugih problema uspeli da se izbore sa svim poteškoćama, zahvalim u ime firme Modular, rekao je glavni projektant Nebojša Gišić. Takođe je naglasio da bazen ispunjava sve Fida standarde i da će na smederevskom bazenu moći da se odigravaju takmičenja najviših rangova. Takođe je napomenuo da je obezbeđena najsavremenija tehnologija i da kupači ne treba da brinu o kvalitetu vode.

       Predsednik Skupštine, Branče Stojanović, zahvalio je svim odbornicima koji su podržali napore grada, i velikom većinom doneli odluku o rebalansu budžeta i na taj način omogućili, na zadovoljstvo svih generacija, da Smederevo dobije bazen.

Direktor Sportskog centra, Milomir Tomić, ceneći napore lokalne samouprave, pohvalio je izvođače radova i naglasio da će radnici Sportskog centra preduzeti sve da boravak građana na bazenu učine pre svega bezbednim a zatim i zabavnim. Predviđeno je organizovanje škole za neplivače, kulturnih manifestacija, noćnog bioskopa kao i mnogih drugih sadržaja, rekao je direktor Sporstkog centra.

Izvor: Grad Smederevo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!