Home InfoDruštvo Umrla najstarija osoba na svetu

Umrla najstarija osoba na svetu

redakcija

Samo nekoliko dana pošto je postala najstarija osoba na svetu, 116-ogodišnja Gertrud Viver umrla je juče u američkoj državi Arkanzasu. 

Viver je postala najstarija osoba na svetu posle smrti 117-ogodišnje Japanke prošle nedelje, prema podacima koje vodi Gerontološka istraživačka grupa čije sedište je u Los Anđelesu. Viver je rođena 1898. godine. 

Pogrebno društvo Vilijams potvrdilo je da je ona umrla u ponedeljak u domu Silver Ouks u Kamdenu, oko 160 kilometara jugozapadno od Litl Roka. 

Gradonačelnica Kamdena Mari Trisolini razgovarala je sa Viver prošle nedelje u domu gde je živela, kada su slavili 100. rođendan njene cimerke. 

Gradonačelnica je rekla da je Viver bila draga i živahna kada je s njom razgovarala. 

Na pitanje za savet kako da se dugo živi rekla je "Koristite puno hidrantne kreme, budite ljubazni prema svima, volite svoje komišije i jedite ono što sami skuvate. Nemojte jesti na mestima za brzu hranu". 

Istraživačka grupa je uspela da potvrdi njenu starost prema podacima iz popisa i venčanici iz 1915. u kojoj je pisalo da ima 17 godina. Sam dan njenog rođenja nije mogao da bude potvrđen pa je grupa koristila dan kada je ona uvek slavila svoj rođendan, 4. juli, koji se obeležava kao Dan nezavisnosti SAD.

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!