Home InfoHronika Uhapšena organizovana grupa dilera

Uhapšena organizovana grupa dilera

by redakcija

Policija je uhapsila sedam osoba iz Mladenovca i okoline, osumnjičenih da su za tri meseca prodali oko pola kilograma heroina za oko dva miliona dinara, saopštila je danas Policijska uprava Smederevo.

Uhapšeni su vođa kriminalne grupe Mladen Novaković zvani "Tocilo" (30), Marko Milivojević (32), Miroljub Stepanović zvani "Mirko" (30), Stefan Savić (23),  Dejan Blagojević zvani "Džanki" (44), Nikola Jovanović zvani "Česma" (23) i Gordana Armacki (31), zbog osnovane sumnje da su se, u dužem periodu, organizovano bavili preprodajom droge.

Utvrđeno je da je Novaković organizovao mrežu ulične prodaje heroina i kokaina u Mladenovcu, za kupce sa područja Smederevske Palanke, Mladenovca, Aranđelovca, Topole i Sopota. Za tri meseca ova kriminalna grupa je preprodala oko 500 grama heroina, ulične vrednosti od oko dva miliona dinara.

Novaković je prodaju organizovao tako što je drogu, u paketićima od po 20 grama, ostavljao pored puta, izvan Mladenovca, obično ispod nekog kamena ili pored saobraćajnih znakova. Paketiće je uzimao Milivojević (bivši čuvar u Centralnom zatvoru u Beogradu), koji je svojim automobilom odlazio do naselja "25. maj" u Mladenovcu, gde je paketiće bacao iz vozila, pored puta, a odatle ih je uzimao Stepanović. Stepanović je u svom stanu, zajedno sa Blagojevićem, drogu miksovao, prepakivao u manje paketiće i prodavao krajnjim korisnicima. U preprodaji su učestvovali i Savić, Jovanović i Armacki.

Početkom jula Novaković je, zbog naraslih dugova, zapretio Stepanoviću da će ga ubiti ako mu ne isplati novac. Tada je Stepanović pokušao da izvrši samoubistvo, ali je ubrzo nastavio sa preprodajom droge. U stanu je zatečen sa Blagojevićem i Jovanovićem, u trenutku primopredaje heroina.

U toku hapšenja, stanari naselja "25. maj" u Mladenovcu su aplaudirali sa prozora i terasa, pozdravljajući akciju policije.

Ta akcija je nastavak akcije suzbijanja trgovine narkoticima iz aprila ove godine, kada je uhapšeno više lica, među kojima Milan Dimitrijević "Bombona" i Miloš Ignjatović "Konj", koji se nalaze u pritvoru u Okružnom zatvoru u Smederevu.

Uhapšeni će, nakon isteka policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti sprovedeni istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu.

msp

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!