Home InfoHronika Uhapšena četvorka osumnjičena za krađu vagona

Uhapšena četvorka osumnjičena za krađu vagona

by redakcija

Policija je uhapsila četvoricu osumnjičenih za krađu 21 vagona JP "Železnice Srbije" koje su posle prodavali na stovarištima.

Smederevska policija uhapsila je četvoricu osumnjičenih za krađu 21 vagona JP "Železnice Srbije" koje su posle prodavali na stovarištima sekundarnih sirovina u Smederevu i Kovinu po ceni od 20 dinara po kilogramu, saospstila je Policijska uprava u Smederevu.

Uhapšeni su Zvezdan Topalović "Zeka" (37), Marko Veljković "Dalton" (23), Ivan Milić "Čiča" (21) i Jovica Rančić "Joca" (48), navodi policija.

Oni su osumnjičeni da su u toku prošle i ove godine u Godominskom polju, na industrijskom koloseku u vlasništvu preduzeća NIS, koristeći "brenere" i plinske boce, isekli 21 železnički vagon Javnog preduzeća "Železnice Srbije".

Delove vagona su odvozili i prodavali na stovarištima sekundarnih sirovina u Smederevu i Kovinu, po ceni od 20 dinara po kilogramu. Od oktobra prošle godine do septembra ove godine isekli su i otuđili sedam, a samo u proteklih mesec dana 14 vagona.

Proverom poslovnih knjiga stovarišta, policijski službenici su našli otkupne listove, koji dokazuju da su osumnjičeni prodali više od 92 tone gvožđa, u vrednosti iznad 1.920.000 dinara.

Deo ukradenog gvožđa nađen je na jednom stovarištu sekundarnih sirovina, navodi se u saospstenju.

Dodaje se da, na osnovu prikupljenih operativnih saznanja, postoje osnovi sumnje da se ovim kriminalnim aktivnostima bavi još nekoliko osoba i da policija nastavlja rad radi identifikacije i lišenja slobode svih osumnjičenih.

Uhapšeni će po isteku policijskog zadržavanja, biti izvedeni pred istražnog sudiju Osnovnog suda u Smederevu, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!