Home InfoHronika Uhapšen lažni policajac

Uhapšen lažni policajac

by redakcija

Pripadnici Policijske uprave u Smederevu uhapsili su B. T. (27) iz Smedereva, zbog sumnje da je izvršio krivično delo lažno predstavljanje i protivpravno prisvojio 30.000 dinara i robu u vrednosti od 5.000 dinara.

On je osumnjičen da je, koristeći ukradenu policijsku legitimaciju i značku, od jednog uličnog prodavca tražio i dobio 30.000 dinara u gotovom novcu i raznu robu u vrednosti od 5.000 dinara.
 
Prodavcu je pokazao policijsku značku i predstavio se kao policajac, a zatim je tražio novac kako ga ne bi uhapsio zbog ulične prodaje.
 
Službena policijska značka sa legitimacijom je, zajedno sa drugim ličnim dokumentima, ukradena 2010. iz automobila jednog policijskog službenika PU u Smederevu.
 
Uhapšeni B.T. je u policijsku legitimaciju stavio svoju sliku, ali je prilikom pokazivanja vodio računa da je prekrije prstima, a da se vidi samo značka.
 
Osumnjičeni će, nakon policijskog zadržavanja, uz krivičnu prijavu biti sproveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu, navodi se u saopštenju Policijske uprave u tom gradu.

Izvor: FoNet

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!