Home Zanimljivosti Uginuo Šep

Uginuo Šep

redakcija

Pas sa artritisom koji je postao internet hit pošto se pojavila njegova fotografija s vlasnikom koji ga opušta u toploj jezerskoj vodi, uginuo je samo mesec dana od 20. rođendana.

 

Džon Unger, vlasnik ovog nemačkog ovčara, objavio je tužnu vest na svojoj Facebook strani uz komentar: “Dišem, ali ne mogu da uhvatim vazduh” sa fotografijom otiska šape u pesku.

Ispod slike koja je dobila 24.000 lajkova i 49.000 komentara jednostavno je napisao: “Šep je uginuo juče. Više informacija narednih dana”. 

Na desetine hiljada ljudi odali su poslednju poštu ovom psu čija je životna priča obišla svet. 

Postao je popularan pošto se u medijima pojavila fotografija na kojoj se vidi kako ga vlasnik drži u vodi jezera Superior. Naime, ta voda pomagala mu je da uveče zaspi i ne trpi bolove zbog artritisa. 

Njegova priča inspirisala je i nastanak fondacije Šepovo nasleđe koja je prikupila više od 25.000 dolara za porodice slabog imovinskog stanja, koje imaju stare pse. 

Donacije su stizale čak i iz Saudijske Arabije i Japana. 

U poslednjim nedeljama života Šep je imao svu moguću veterinarsku negu, a plan je da od prikupljenog novca još 30, pa i 40 pasa dobije sličnu priliku.

Izvor: dailymail

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!