Home Info U EVROPU MOŽDA I HOĆEMO ALI “LASTINIM” AUTOBUSIMA SIGURNO NEĆEMO

U EVROPU MOŽDA I HOĆEMO ALI “LASTINIM” AUTOBUSIMA SIGURNO NEĆEMO

redakcija

Nisu lice “Laste” uredjene kancelarije i doterani rukovodioci, njeno lice su šalteri, šalterski radnici i pre svega autobusi.

Kada vidite kako Gradom prolaze roze, žuti i crveni autobusi ukrašeni šarenim reklamama, koje uglavnom voze ljubazni šoferi, ponekad čak i raspevani, pomislićete: “milina jedna”. Tu vašu iluziju raspršiće ulazak u 90% tih zahuktalih šarenih laža.

 Svest o uništavanju autobusa sečenjem sedišta, ispisivanje ljubavnih i onih drugih poruka, bacanje papirića, kesa i ponistenih voznih karata se promenila i to na bolje. Retko se to može videti u ovim novim autobusima. Stigle su neke nove generacije djaka, radnika i gradjana koje o tome vode racuna i kojima je stalo da njihovo, često i jedino, prevozno sredstvo na koje su svakodnevno upućeni izgleda pristojno.

Ja sam jedan od radnika železare ciji je odlazak na posao kao i povratak kući vezan za Lastine autobuse. Mozda će se iznenaditi oni koji ne rade u mojoj kompaniji a moje kolege ce razumeti  kada kazem da je najveci rizik po mene i moju garderobu voznja Lastinim autobusom. Autobusi su tako prljavi da ću, ako se ne skoncentrisem na to kako da sacuvam svoju jaknu i tasnu i ne dotaknem nijedno prašnjavo sedište ili se ne daj Bože naslonim na prozor, izaćiću iz njega kao da me je vukao po putu. A kada se otvaraju i zatvaraju vrata na stanicama podigne se takav oblak prašine da do sledeće stanice ne možete da dodjete do daha. Možda bi kondukteri trebalo da nam dele zaštitne maske na ulasku u autobus. Ko ne veruje – izvolite na jednu vožnju.

U ovom gradu ima mnogo nezaposlenih koji bi zarad obezbedjenja minimuma egzistencije prihvatili bilo kakav posao, čak i fakultetski obrazovani sa znanjem jezika, pa mislim da je sramota da jedna takva kompanija kao sto je Lasta (bar nekad bila) sebe predstavlja na ovakav način. I to što ovo nije pitanje velikih finsnsiskih ulaganja već jeftine radne snage (na žalost) malo vode i dobre organizacije trebalo bi da učini da Lasta ovog proleca na opštu radost gradjana  Smedereva učini nešto po tom pitanju.

 

Nadica Nikolic

Izvor: SDCafe

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!