Home InfoHronika Sudjenje u Beogradu

Sudjenje u Beogradu

by redakcija

Na ročištu, dana 27.2.2012., pred Prvim Osnovnim sudom u Beogradu, održana je glavna rasprava, po tužbi „Basket In“-a radi naknade materijane štete.Tuženi su Republika Srbija, i gradonačelnik Smedereva, Predrag Umičević.

Kako se u tužbi navodi: Republika je ovde odgovorna, jer njeni organi ne poštuju zakone, a medju njima je i Sud u Smederevu, koji ne odlučujući po zakonu, već po „volji“ i političkim stavovima, doprinosi nerešavanju ovog pitanja na zakonit način. Kako se dalje navodi, predmet spora je i naknada materijalne štete Kubu, koja je nastala zbog zloupotrebe službenog položaja gradonačelnika Smedereva, koji je u finansijskoj raspodeli sredstava za sport uvrštava samo klubove koji po njegovom mišljenju i htenju, zaslužuju da se nađu na toj listi, a ne po Odluci, kao pravnom aktu Skupštine (iz 2001. do 2010) i u 2011 – po Odluci i pravnom aktu Skupštine, od 15.III/10.

Kako SDCafe saznaje, na glavnoj rasporavi pred Sudom u Beogradu, izvedeno je saslušanje stranaka. Ispred Košarkaškog kluba „Basket IN“ svoju izjavu dao je zakonski zastupnik, dok se tuženi gradonačelnik Smedereva, Predrag Umičević, nije pojavio, iako mu je poziv bio blagovremeno upućen od strane suda. Nije se pojavio ni njegov punomoćnik – advokat.

Sud će na jednom od narednih rasprava, odnosno na dan 23. maja 2012, postupati i odlučiti o zahtevu tužioca, za naknadu materijalne štete, na teret Republike Srbije i drugotuženog – Predraga Umičevića.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!