Home Info Srebrni dvojac bez kormilara

Srebrni dvojac bez kormilara

by redakcija

Veslački klub Smederevo imao je jednu ali odličnu posadu na Balkanskom prvenstvu održanom tokom vikenda u Kastoriji u Grčkoj. Titula vicešamšpiona pripala je juniorima Veljku Simiću i Andriji Stojkoviću u dvojcu bez kormilara.

Rezultat dobija na značaju ako se zna da su ispred njih bili Grci četvrtoplasirani sa Svetskog juniorskog prvenstva i da su bili bolji do Rumuna koji su u četvercu na Evropskom prvenstvu osvojili bronzanu medalju.

– Ovo je odličan rezultat naših momaka. Od njih su bili bolji Grci, a nije mala stvar biti ispred dvojca bez kormilara Rumunije. Medalja u Grčkoj došla je posle njihovog odličnog rada tokom cele godine i moram da kažem da sam se nadao dobrom rezultatu. To je u ovom trenutku bilo najznačajnije – rekao je trener VK Smederevo Aleksandar Smiljanić koji je radio sa juniorskim dvojcem.

Veljko i Andrija potvrdili su kvalitet i talenat koji neosporno poseduju. Na ovome ne smeju da stanu. Pred njima su godine dokazivanja i ukoliko nastave sa ovakvim radom biće pravi naslednici njihovih starijih drugova iz Veslačkog kluba Smederevo. 

Veslačka reprezentacija Srbije osvojila je na Balkanskom prvenstvu osam medalja, Po četiri srebra Iibronze.

Krajem septembra, 24. i 25. najbolje veslače Smedereva očekuje nastup na državnom prvenstvu u svim kategorijama.

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!