Home Info Srbija spremna za novu obnovu

Srbija spremna za novu obnovu

by redakcija

 

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić prisustvovao je danas na kovinskom mostu polaganju venaca povodom godišnjice NATO bombardovanja 1999. godine, gde je poručio da je vlada spremna za novu infrastrukturnu obnovu zemlje.
Mrkonjić je kazao da se u našoj zemlji ponovo, kao nekada, gradi na sve strane i da je Srbija opet veliko gradilište.
 
On je istakao da se opet mogu svuda videti kranovi, kao kada su građeni i obnavljani veliki infrastrukturni objekti, poput mosta preko Dunava između Kovina i Smedereva.
 
"Vlada je spremna da taj proces nastavi – proces obnove zemlje, ali u mirnodopsko vreme i kada jedna ozbiljna ekipa vodi ovu državu", istakao je Mrkonjić.
 
Ministar saobraćaja, koji je i potpredsednik SPS – a, poručio je da je važna jedinstvenost kako bi se realizovali postavljeni ciljevi.
 
Polaganje venaca su organizovali SPS iz Kovina i Smedereva i SUBNOR.
 
Predsednik Opštinskog odbora SPS – a u Kovinu Milenko Grujičić izjavio je tom prilikom da se polaganjem venaca odaje priznanje svim patriotama i rodoljubima nastradalim u NATO bombardovanju.
 
On je istakao da nas istorija uči da požrtvovanje za otadžbinu nema granicu i da uvek treba da se sećamo onih koji su se žrtvovali za svoju zemlju.
 
Narodni poslanik i predsednik Gradske organizacije SPS – a u Smederevu Suzana Spasojević je rekla da je u NATO bombardovanju porušeno mnogo objekata koji su građeni godinama, među kojima je i važan most koji povezuje Smederevo i Kovin.
 
Most na Dunavu kod Smedereva, koji spaja centralnu Srbiju sa Vojvodinom, odnosno Kovin i Smederevo, građen je od 1973. do 1976. godine i od tada Kovin postaje tranzitno mesto i saobraćajna raskrsnica.
 
Taj most je srušen 16. aprila 1999. godine, kao meta NATO bombardera, ali je ubrzo osposobljen za saobraćaj.
 
Temeljita obnova mosta na Dunavu, između Smedereva i Kovina, obavljena je u drugoj polovini 2006. godine. Most je 20. novembra te godine otvoren za saobraćaj, posle dvomesečnih radova na sanaciji, jer je teški teretni saobraćaj već ugrozio javnu bezbednost tog objekta.
 
U rekonstrukciju tog mosta tada je uloženo više od 100 miliona dinara i obnovljena je njegova noseća konstrukcija, postavljena hidroizolacija i novi asfaltni sloj.
 
foto: Facebook

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!