Home InfoSport Srbija osvojila Svetsko prvenstvo u ribolovu, 4 zlatne medalje donete u Smederevo

Srbija osvojila Svetsko prvenstvo u ribolovu, 4 zlatne medalje donete u Smederevo

by Redakcija

U Španiji je protekle nedelje održano 69.svetsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak.
Reprezentacija Srbije je odbranila titulu prvaka sveta osvojenu prošle godine u Hrvatskoj.

23 reprezentacije su se nadmetale u dva španska gradića, Fayon i Mequinenza, a na postolju su se našle i Engleska, kao vicešampion i Francuska kao treća najbolja reprezentacija.

Od ponedeljka do petka su održani treninzi, a subota i nedelja su bili takmičarski dani.
Subotu je Srbija završila na prvom mestu sa istim brojem sektorskih plasmana kao i Francuska, po 20. Hrvatska je zauzimala treće mesto sa 32 sektorskih plasmana, Italija 34, Slovačka 35.5, domaćin Španija 37.5, Engleska 38…

Naši takmičari su iznenadili odabirom prilično agresivne taktike, loveći krupnu ribu velikim udicama, grubim priborom i krupnim mamcima, čime smo dobili brzinu prilikom vađenja ribe i ulove do 27kg po takmičaru.

Takav pristup je nastavljen i u nedelju. Francuzi su podbacili, kao i Hrvati, pa se Engleska dobrim pecanjem probila na drugo mesto sa 9 sektorskih plasmana iza naše reprezentacije.

Ekipu čine šestorica takmičara, trojica iz Šumadije Kragujevac; Dejan Rajić, Nemanja Damnjanović i Ivan Pavlov, Vladan Mrkušić iz Mrena Paraćin i dvojica iz smederevskog kluba „Jezava“, Nikola Marković i Goran Radović.

Dejan Arsić i Dejan Radanović, takođe iz Sportsko-ribolovnog kluba „Jezava“ Smederevo, su uz selektora Milana Milosavljevića iz Kraljeva, činili stručni tim reprezentacije i time doneli četiri zlatne svetske medalje u „Jezavu“.

„Jezavu“ krajem meseca očekuju i poslednja dva kola Prve Super lige na jezeru Bovan, gde vode na tabeli ispred Ada Mol i Šumadija Kragujevac.

Slične vesti

1 comment

NIKOLA TASIĆ CALE 19.09.2023 - 06:47

Bravo za smederevske ribolovce; Nikolu Markovića, Gorana Radovića, Dejana Arsića i Dejana Radvanovića. Ovo sigurno nije posldenje ostvareni uspeh Sportsko Ribolovnog Kluba „Jezava“.
Ovo je samo dokaz da se uklubu organizovano, odgovorno i stručno radi. O ranijim uspesima SRK „Jezava“ pisao sam u svojoj knjizi „Smederevski sportski ribolovci-pecaroši“, koja je objavljena 2022. godine, i koja je propraćena velikim intersovanjem smederevske i šire čitalačke publike.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!