Home InfoHronika SPREMA SE ŠTRAJK U „ŽELVOZU“

SPREMA SE ŠTRAJK U „ŽELVOZU“

redakcija

Ovog puta na prekid rada su se odlučili zaposleni u fabrici železničkih vozila „Želvoz“, koji je privatizovan 2007. godine za 1,15 miliona evra.

Kako je u saopštenju medijima navela Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) i Sindikalna organizacija „Želvoza“, zbog neisplaćenih zarada i nepoštovanja socijalnog programa radnici će 28. februara započeti štrajk.

– Duguju nam plate od oktobra do februara 2011. godine, a iako je Agencija za privatizaciju kupcima dala dodatni rok od 60 dana da izvrše socijalni progam, oni to nisu učinili. Rok je istekao 7. februara i nemamo više šta da čekamo – kaže Slavoljub Trifunović iz sindikalne organizacije Samostalni sindikat. Povezivanje radnog staža, uplata doprinosa, primena kolektivnog ugovora i isplata zarada invalidima neki su od zahteva radnika „Želvoza“.

ASNS i sindikalna organizacija su 24. januara postigli sporazum s pregovaračkim timom poslovodstva i dogovorili se o dinamici isplate zarada, što kasnijr nije ispoštovano. Većinski vlasnik „Želvoza“, od 70 odsto, jeste konzorcijum „S. S. Remar i S. C. Grampet“ iz Rumunije.

Izvor: Kurir

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!