Home Info Solidan nastup smederevskih veslača

Solidan nastup smederevskih veslača

by redakcija

Na državnom prvenstvu na ergometrima održanom u nedelju u Novom Sadu Veslački klub  Smederevo nastupio je sa 35 veslača. U konkurenciji više od 500 takmičara smederevski veslači ostvarili su solidan rezultat sa tri četvrta i jednim sedmim mestom. Najbolji rezultat zabeležio je Aleksandar Filipoivć koji je najboljim rezultatom u karijeri na ergometrima stigao do četvrtog mesta. Pola sekunde delilo ga je od bronzane medalje. Isti rezultat, ali u konkurenciji kadeta ostvario je Marko Jovanović, kao i pionir Miloš Nikolić u skifu. U konkurenciji juniora Marko Ristić bio je sedmi.

– Ostvarili smo očekivane rezultate. Zbog bolesti prvenstvo su propustili seniori Dušan Bogičević i Veselin Savić, kao i junior Zoran Rajić. Mislim da smo možda mogli do malo boljih rezultata u juniorskoj konkurenciji ali su sva zabeležena vremena u granicama očekivanih. Rezultati na državnom prvenstvu na ergometrima nam daju za pravo da se nadamo uspešnoj 2015. godini – smatra trener smederevskih veslača Aleksandar Smiljanić.

Do prve zvanične regate u 2015. godini ostalo je nešto više od mesec dana. Tada će  smederevski veslači, ukoliko ne bude nepredviđenih problema, nastupiti na tradicionalnoj regati Kroacija open u Hrvatskoj i Memorijalu Paolo d Aloja u Pia de Luku  u Italiji.

Tokom državnog prvenstva u Novom Sadu održana je skupština Veslačkog saveza Srbije. Doneta je odluka da se dosadašnjem rukovodstvu saveza produži mandate do završetka Olimpijskih igara u Riju. To znači da će Luka Đorđević i dalje biti član Izvršnog odbora Veslačkog saveza Srbije.

Saša Šparović

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!