Home Info Smederevski veslači sjajni na Svetskom kupu

Smederevski veslači sjajni na Svetskom kupu

by redakcija

Prvo veliko međunarodno takmičenje u veslanju, prvi Svetski kup na Bledskom jezeru, obeležili su odličnim rezultatima veslači Smedereva.

Aleksandar Filipović i Marko Marjanović osvojili su srebrnu medalju u dubl skulu pošto su u velikom finalu bili drugi sa nešto manje od četiri sekunde zaostatka za prvoplasiranom posadom Nemačke. Od početka trke naša posada se držala na drugom mestu i uspešno uspevala da odbije sve napade Čeha, Bugara i Španaca.

Medaljom, ali i svim dosadašnjim nastupima, srpski dubl skul je samo potvrdio poverenje koje im je ukazao stručni štab Veslačke reprezentacije Srbije. Od ove posade se mnogo očekuje na predstojećem Evropskom prvenstvu u Poznanju, a pre svega na Svetskom prvenstvu gde će pokušati da se domognu norme za odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru 2016. godine.

 

Prošlogodišnji prvaci Evrope u dvojcu bez kormilara Dušan Bogičević i Veselin Savić nastupili su na Bledskom jezeru u četvercu bez kormilara sa Radojem Đerićem i Nikolom Stojićem. Svoj prvi zvanični međunarodni nastup obeležili su osvajanjem bronzane medalje. Prvih 1000 metara srpski četverac je bio najbrži, ali je u drugom delu staze počeo da popušta.

Na 500 metara do cilja pretekla ih je posada Belorusije, a u poslednjih desetak metara srebro im je “preoteo” četverac Španije.

Imajući u vidu da je ovo praktično bio prvi nastup novoformirane posade, teški četverac je opravdao očekivanja selektorske komisije. Ukoliko dobro odrade pripeme do Evropskog prvenstva u Poznanju (29. – 31. maj) realno je očekivati da se ova posada nađe u A finalu, a onda ni medalja nije daleko.  

 

Izvor: SDCafe

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!