Home InfoDruštvo Smederevo, štednja umesto novogodišnjeg slavlja

Smederevo, štednja umesto novogodišnjeg slavlja

by redakcija

Zbog štednje u gradskom budžetu, na Trgu Republike u Smederevu neće biti velike proslave sa muzikom. Postavljeno je trinaest kućica u kojima se prodaju dečji radovi, magneti, čestitke i prehrambeni proizvodi, uz razne vrste čajeva.

Novogodišnje jelke, Sneško Belić i malo etno selo su u ponudi za najluđu noć u Smederevu. Međutim, velika proslava koja bi grad koštala tri miliona dinara, koliko je izdvojeno za Smederevsku jesen, ove će godine izostati.

Mišljenja sugrađana su različita, jedni kažu da je to pravi potez za uštedu, drugima je žao što neće biti proslave, a treći kažu da je bolje da se taj novac donira i tako se pomogne deci.

Umesto za jednu noć, novac je preusmeren za drugu namenu.

"Mislili smo da taj novac koji ćemo dati za novogodišnji koncert, možemo da upotrebimo za nešto drugo i mi smo to lepo iskoristili. Napravili smo ove kućice, a deo novca namenili smo lekarima koje smo uposlili, novac koji smo mogli da potrošimo, opredelili smo za njihove plate", kaže gradonačelnica Jasna Avramović.

Na evidenciji službe za nezaposlene u Smederevu, više nema nijednog lekara.

"Mi smo dobili ugovor na godinu dana, što će nam omogućiti da saznamo što više, da uradimo što više, što će nam značiti za dalje doškolovavanje, specijalizaciju – za naš rad to predstavlja veliku stavku", kaže Marija Jevtić.

Smederevce u novogodišnjoj noći očekuje tradicionalni vatromet, a većina ugostitelja, zadovoljno trlja ruke, jer su uz dobru ponudu popunili skoro sve kapacitete.

Biljana Jović

Izvor: RTS

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!