Home InfoHronika Smederevci cvokoću, toplana nema mazuta

Smederevci cvokoću, toplana nema mazuta

by redakcija

Smederevci čiji su stanovi priključeni na centralno grejanje već danima imaju mlake radijatore, a pojedini delovi grada često ostanu i bez grejanja. Nije u pitanju kvar, jednostavno nema dovoljno mazuta, a za nove količine nema novca.

– Jedna po jedna kotlarnica se gasi, kako koji kotao dogoreva tako prestaje snabdevanje. Voda u sistemima se lagano hladi i oni koji još imaju grejanje uskoro ga neće imati – kaže Milorad Đorđević, direktor Javnog preduzeća za stambene usluge i toplifikaciju u čijem sastavu radi svih 13 kotlarnica u Smederevu. 
 
– I proteklih nedelja, otkako je počeo ovaj minus, grejanje je bilo slabo. Nekoliko dana se dešavalo da ga nema po par sati tokom dana, ali nikada nije bilo ovako. Ide mi slava, ako ovo potraje, moram da smislim šta ću i kako ću – jada se Dragomir Petrović, penzioner koji uredno izmiruje sve obaveze.
 
Direktor toplane kaže da je “lako je onima koji su na gasu, to je srpsko preduzeće, i ono preti, ali ne zatvara ventile”. 
 
– Ovo ćemo sada nekako, nadam se, da premostimo, preko Robnih rezervi, mada je teško sa administracijom. Kada smo im se obratili prvo što su rekli je „petak“, a mnogi slave i ne smemo da dozvolimo da nam se redovne platiše smrzavaju zbog onih koji ne plaćaju, a takvih je, nažalost, mnogo – kaže Đorđević.
 
On podseća da su poslali hiljadu i po opomena, da daju povoljne uslove za reprogram, ali da naplata i dalje ide slabo. 
 
Smederevci duguju više od milijarde za komunalije. Dug za grejanje je konstantno oko 180 miliona dinara.

M.Đorđević
Foto: N.Pavlović

Izvor: Blic

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!