Home InfoSport Šesto mesto u Lucernu, dobra uvertira za Minhen

Šesto mesto u Lucernu, dobra uvertira za Minhen

by Redakcija

Aleksandar Filipović i Aleksandar Beđik zauzeli su šesto mesto u A finalu na trećoj regati Svetskog kupa koji je završen u Lucernu. Srpski dubl skul je plasmanom u finale ostvario odličan rezultat jer su njih dvojica u čamac seli nepunih mesec dana pre ove regate. Srpski dubl skul nije dobor ušao u finale i već na startu bio u zaostatku za vodećim čamcima. Uprkos svim nastojanjima za hvatanje priključka Filipović i Beđik nisu ponovili trku iz polufinala kada su 2000 metara izveslali za 6:11.68. Danas su ostvarili vreme 06:15.53.

Prvo mesto pripalo je hrvatskom dubl skulu u sastavu Martin i Valent Sinković, drugo mesto pripalo je posadi Australije za nešto manje od sekunde zaostatka, a bronzu su osvojili Španci, koji su dan ranije bili treći u polufinalnoj trci, iza Filipovića i Beđika.

Ostvarenje Aleksandra Filipovića i Aleksandra Beđika može da raduje pred naredno iskušenje koje ih očekuje za mesec dana. Minhen će od 11. do 14. avgusta biti domaćin Evropskog prvenstva za seniore i to će biti dobra prilika za ovu nofovormiranu posadu da se još bolje uvesla, a onda ni eventualna medalja ne bi bila nedostižna.

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!