Home InfoHronika Saopštenja policije

Saopštenja policije

redakcija

Smederevska policija, u okviru akcije „Morava“, uhapsila je dve osobe, a protiv još 15 lica podnete su krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivična dela neovlašćena proizvodnja stavljanje u promet opojnih droga i neovlašćeno držanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Uhapšeni su, Nenad Gavrilović  (29),) iz Kaluđerice i  Aleksandar Cvetković zv. „Cvele“ (22),  iz Smedereva. Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je osumnjičeni Gavrilović u poslednja dva meseca ove godine, na području dela grada Smedereva zvanom „Poligon“  prodao ukupno 110 grama sintetičke droge amfetamin – „spid“. Prilikom hapšenja kod osumnjičenog je pronađeno 53,7 grama droge „spid“. Takođe, pripadnici kriminalističke policije su kod uhapšenog Cvetkovića pronašli 17 grama droge „skank“ koju je prodavao korisnicima na području „Poligon“-a. Osumnjičeni Gavrilović i  Cvetković privedeni su istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu koji im je odredio pritvor do 30 dana, a protiv preostalih 15 osoba, osumnjičenih za neovlašćeno držanje opojnih droga,  biće podnete krivične prijave Osnovnom javnom tužilaštvu u Smederevu.

 

Policija u Smederevu je saopštila da je uhapsila Nina Demirelija (1978), iz Smedereva, zbog osnovane sumnje da je izvršio krivična dela iznuda i protivpravno lišenje slobode.                                    

Osumnjičeni Demireli je navedena krivična dela izvršio na štetu I.S. iz Smedereva na taj način što je u vremenskom periodu od decembra 2009-te. godine do 28-og maja tekuće godine u više navrata od oštećenog iznuđivao novac na ime navodnog duga, istovremeno ga zatvarao u svojoj kući i na taj način ograničavao slobodu kretanja. Pripadnici kriminalističke policije su prilikom pretresa kod osumnjičenog pronašli prethodno obeleženi novac u iznosu od 5 hiljada dinara koje je iznudio od oštećenog. Osumnjičeni je uz krivičnu prijavu priveden istražnom sudiji Osnovnog suda u Smederevu koji mu je odredio pritvor u trajanju do 30 dana, saopštila je policija

Izvor: Radio Smederevo

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!