Home InfoHronika Ruska ambasada poklonila knjige

Ruska ambasada poklonila knjige

by redakcija

U okviru obeležavanja 24. maja, Dana Ćirila i Metodija, koji se slavi kao Dan slovenske pismenosti i kulture, a u koje se i Narodna biblioteka Smederevo uključila svojim programima, Biblioteku je posetio ataše za kulturu Ambasade Ruske federacije u Beogradu, Aleksandar Kononihin.

Ruska ambasada je, kao svoj doprinos razvoju slovenske kulture, inicirala program donacije knjiga za institucije u kulturi koje neguju i popularišu izučavanje ruskog jezika i književnosti.

Među ovim institucijama je i Narodna biblioteka Smederevo, sa svojoj tradicijom dugom 165 godina, ogromnim brojem knjiga ruskih autora prevedenih na srpski jezik, kao i veoma uspešnim Odeljenjem strane knjige, koje poseduje više od 2.000 publikacija na ruskom jeziku.

U ime Biblioteke, atašea Kononihina primile su bibliotekar savetnik, rukovodilac Odeljenja nabavke i obrade, Marina Lazović i viši bibliotekar, rukovodilac Odeljenja strane knjige, Biljana Živanović.

Tom prilikom gospodin Kononihin je uručio, za fond Odeljenja strane knjige, poklon od 50 knjiga na ruskom jeziku, izuzetne vrednosti (enciklopedije, monografije, priručnici, literatura za decu).

“Kononihin je bio impresioniran našom Bibliotekom i nagovestio je nove vidove saradnje”, saopšteno je iz Narodne biblioteke u Smederevu.

Izvor: B92

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!