Home InfoHronika Reka odnela most u Grockoj, potopljeno 20 kuća u Boleču!

Reka odnela most u Grockoj, potopljeno 20 kuća u Boleču!

by redakcija

Jako nevreme je u subotu nešto posle 20 sati pogodilo Grocku i naselja u ovoj opštini, a koliko je nepogoda, koja je došla iz pravca Smedereva, bila snažna, govori i da je nabujala reka Gročica odnela mostić kod letnje pozornice u centru mesta!

Grom je udario i u trafo-stanicu u Boleču i zapalio je, a bujice vode su tekle Smederevskim putem i ulicama, tako da se saobraćaj teško odvijao iz pravca Beograda prema Smederevu i u svim naseljima.

Poplavljeno je 20-tak kuća u Boleču, a takođe vodena bujica je poplavila i neke kuće u Bosanskom naselju u Grockoj, Begaljici i Zaklopači. Saobraćaj se teško odvijao na Smederevskom putu, kojim su tekle prave bujice, kao i u naselju Ritopek. Niz Trgovačku ulicu u Grockoj, bujica je nosila sve pred sobom, a voda je bila do kolena. Na raskrsnici ulica Vase Čarapića, meštani su uz pomoć šljunka, koji je voda donela iz Trgovačke ulice, napravili bedem da im voda ne poplavi kuće.

Portal Grocka info je objavio da je veliko nevreme, koje je više sati sata divljalo gročanskom opštinom, napravilo probleme u Grockoj, Zaklopači, Vrčinu, Boleču, Begaljici i Ritopeku. Prema pisanju tog portala,u Zaklopači je, u ulici JNA, u blizini centra poplavljena jedna kuća, a oštećen je i deo glavnog puta o čemu je odmah obaveštena dežurna služba Beograd puta i taj put je bio zatvoren za saobraćaj. Takođe je u svim naseljima tokom jake kiše i grmljavine nestalo struje, a pojedina naselja ostala su bez vode.

Grocka info portal je objavio da se, u ulici 8. marta u Boleču, od broja 10. do broja 30. usled velikih padavina, izlila ogromna količina vode, a da nevolja bude veća kišnica se pomešala sa uličnom kanalizacijom. Vatrogasne brigade, pripadnici MUP-a i članovi opštinskog štaba su odamh izašli na mesta. Više pumpi je preneseno u tu ulicu, kako bi se voda što pre ispumpala iz ugroženih domaćinstava.
Brzom intervencijom dežurnih službi i štaba za vanredne situacije opštine Grocka sanirane se posledice koje su izazvale obimne padavine, a ove ekipe su se sa vodenom bujicom borile celu noć.
Begaljički potok se ponovo izlio i poplavio nekoliko kuća ponovo u Bosanskom nasleju u Grockoj. U Grockoj, kod poznatog restorana “Kod Ljube trovača”, u blizini obale Dunava, stvorilo se jezero koje od ogromne količine vode koje je moralo da se crpi uz pomoć tri pumpe. U 00.52 iz Vrčina je ovom portalu javljeno da je kod neke kuće pored auto puta pao potporni zid.

Oko 20 kuća pod vodom u Boleču

Kako saznaje Grocka info portal sa lica mesta, u ulici 8. marta u Boleču, od broja 10. do broja 30. usled velikih padavina, izlila se ogromna količina vode, a da nevolja bude veća kišnica se pomešala sa uličnom kanalizacijom. Članovi opštinskog štaba su na licu mesta, a tamo se nalaze i vatrogasne brigade, kao i pripadnici MUP-a.

Više pumpi je preneseno u tu ulicu, kako bi se voda što pre ispumpala iz ugroženih domaćinstava.

 

Foto: Grocka.info

Izvor: Alo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!