Home InfoHronika Profesorki smanjena kazna za korupciju

Profesorki smanjena kazna za korupciju

redakcija

Apelacioni sud u Beogradu smanjio je kaznu zatvora sa deset na šest meseci profesorki informatike u Ekonomsko-ugostiteljskoj školi "Vuk Karadžič" u Velikoj Plani Dragani Tirnanić, koja je osuđena zbog primanja mita.

Ona je, prema optužnici Višeg tužilaštva u Smederevu od 2006. do marta 2008. kada je uhapšena, od učenika tražila i dobijala od 200 do 1.500 evra da bi im omogućila dobijanje boljih ocena bez prisustva nastavi i odgovaranja.

Poslednji slučaj dogodio se 31. marta 2008, kada je policija zatekla profesoricua na delu dok je primala 200 evra od učenice, kako bi joj zaključio odličnu ocenu.

Policija je tada saopštila da je Tirnanićka od učenika i njihovih roditelja zahtevala i iznuđivala razne usluge, kako za sebe, tako i za svoje rođake, a učenicima koji na to nisu pristajali, pretila fizičkim obračunom preko svojih posrednika.

Policija je 2008. podnela krivičnu prijavu i protiv direktora škole Anđelke Prokopović, zbog zloupotrebe službenog položaja, jer je od 2006. do 2008. prikrivala pismene prijave učenika o ucenama Dragane Tirnanić.

Apelacioni sud je kaznu Dragani Tirnanić od 10 meseci zatvora preinačio u šest meseci nalazeći da je "srazmerna težini krivičnog dela i krivice" dok je direktoru škole Anđelki Prokopović uslovna kazna od osam meseci ostala nepromenjena.

 

Izvor: Beta

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!