Home InfoHronika Profesori uhapšeni zbog primanja mita

Profesori uhapšeni zbog primanja mita

redakcija

Inspektori Odeljenja kriminalističke policije u Smederevu podneli su krivične prijave protiv Dragana P. (57) iz Smedereva i Saše Đ. (51) iz Beograda Obojica su profesori u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Smederevu.

Oni se sumnjiče da su izvršili 14 krivičnih dela primanja mita i falsifikovanja službene isprave. Ukupan iznos mita za koji se terete je, po saznanju policije, 277.350 dinara.

Dragan P. je, po nalogu Višeg javnog tužilaštva, uhapšen i zadržan. Za njega se sumnja da je od 2010. do 2013. godine u više navrata, kao nastavnik predmeta „Poslovna informatika“, od petoro vanrednih učenika zahtevao i uzimao novac za davanje prelaznih ocena, a neki od učenika čak nisu ni izlazili na ispit. Od njih i njihovih roditelja je tražio i primio ukupno 245.350 dinara.

– Jednom je kolega Dragan urgirao kod mene za jednog učenika koji mu je navodno bio rođak. Sad, posle svega što se desilo, imam pravo da sumnjam – kaže jedna od koleginica uhapšenog profesora.

Za profesora Sašu Đ., koji je nastavnik predmeta „Usluživanje“, sumnja se da je od 2007. do 2009. godine u više navrata od dva vanredna učenika zahtevao i uzimao robu i novac u ukupnom iznosu od 32.000 dinara. I on im je davao prelazne ocene iako nisu, kako policija tvrdi, imali potrebno znanje za polaganje ispita. Roba je, nezvanično saznajemo, jagnjad koju je profesor tražio i dobio od učenika sa sela. Saša Đ. nije lišen slobode, kao njegov kolega Dragan P., jer se trenutno nalazi na bolničkom lečenju.

U Ekonomsko-trgovinskoj školi u Smederevu nisu bili spremni da komentarišu ovaj događaj, pošto je direktor, kako je novinarima rečeno, jedini koji bi mogao da da zvaničnu izjavu, na godišnjem odmoru. 

Izvor: Blic

0 komentara
0

Slične vesti

Ostavi komentar

error: Sadržaj je zaštićen !!