Home InfoHronika Prikupljeno više od 38.000 „glasova za bebe“

Prikupljeno više od 38.000 „glasova za bebe“

by redakcija

Inicijativu "Glasaj za bebe" koja ima za cilj ograničenje marži na 10 odsto i ukidanje PDV-a na hranu i opremu za bebe do sada je potpisalo više od 38.000 građana, a volonteri se u sve većem broju javljaju da u svojim mestima prikupljaju potpise, saopštili su danas organizatori akcije.

Prošlog petka su otvoreni punktovi za potpisivanje u više gradova u Srbiji – u Beogradu na više od 10 lokacija, u Novom Sadu na četiri lokacije, u Nišu na dve, u Užicu na najmanje tri lokacije, kao i u Kragujevcu, Novom Pazaru, Bečeju, Šapcu, Boru, Smederevu, Požarevcu, Smederevskoj Palanci, Pančevu, Kruševcu, Kikindi, Rumi, Vrbasu…
 
U saopštenju RDP B 92 navodi se da je akcija "Bitka za bebe" nastavljena 2. marta pokretanjem inicijative za ograničenje marži i ukidanje PDV-a na bebi opremu i hranu.
Akciji se priključio i lanac Mocart kladionica koji je u svim svojim objektima širom Srbije omogućio potpisivanje inicijative koje će trajati do 8. marta.
 
Aktivisti članica inicijativnog odbora, Fonda B92, servisa Halo beba, portala Bebac.com, udruženja Roditelj i Mreže organizacija za decu Srbije, ali i veliki broj volontera beogradskog Crvenog krsta i gradjana koji su se prvi put našli u ovoj ulozi, sakupili su za tri dana više od 38.000 potpisa širom zemlje.
 
Akcija će biti nastavljena kako bi se prikupilo još više "glasova za bebe" kako bi se pokazalo da ogroman broj gradjana zahteva promenu ekonomske i socijalne politike prema roditeljstvu, kao i njihovu želju da pomognu i učestvuju u tim promenama, navodi se u saopštenju.
 
– Naš cilj je da animiramo celokupno društvo da pored ove peticije kontinuirano učestvuje u stvaranju boljih i humanijih uslova za rađanje, roditeljstvo i odgajanje dece. Zbog toga i ova akcija neće biti zaustavljena kada prodje zakonski rok za potpisivanje peticije. Niti onda kada se ovi predlozi usvoje. Potrebno je da potpuno promenimo kulturu odnosa prema ovim temama, i Fond B92 i ostali učesnici ove akcije će raditi privrženo na ostvarivanju tih ciljeva – rekao je predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić, navodi se u saopštenju.

 

Izvor: Tanjug

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!