Home ZanimljivostiPoznati Preminuo Nebojša Glogovac

Preminuo Nebojša Glogovac

by redakcija

Glogovac je pre 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno. 

Od glumca se jutros na Instagramu oprostila i njegova koleginica Nataša Ninković. 

"Zauvek u mom srcu. Sa anđelima mili moj…", napisala je glumica. 

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana Glogovca i njegove supruge Milene. Porodica se iz Trebinja preselila u Opovo, a potom Pančevo, gde je Nebojšin otac 1977. godine postao prota. 

Jedna od prvih uloga koju je odigrao bila je u popularnoj TV seriji "Bolji život" (1987), gde je igrao školskog druga Slobodana Popadića. 

Glumu je upisao 1990. godine na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim u klasi studirali su Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.
Nebojša Glogovac će ostati upamćen po brojnim ulogama na filmu, televiziji i u pozorištu, za koje je nagrađivan u zemlji i inostranstvu. Neke njih su: "Zlatna arena" Filmskog festivala u Puli, Nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, Nagrada "Zoran Radmilović" i Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje. 

Njegova prva filmska uloga bila je u filmu "Vukovar, jedna priča", gde je igrao lik vojnika Fadila, a prvu glavnu ulogu na velikom platnu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", u kome je tumačio lik Bogdana. 

Veliku popularnost stekao je ulogom Zlatka Gavrilovića u televizijskoj seriji "Porodično blago". Zapažene uloge je ostvario u filmovima: "Bure baruta", "Nebeska udica", "Kad porastem postaću kengur", "Nebeska udica", "Munje"… 

Kako veoma uspešan pozorišni glumac ostvario je uloge u predstavama "Hadersfild", "Sumnjivo lice", "Metamorfoze", "Lutalica"… 

Jedna od njegovih poslednjih uloga bila je u televozijskoj seriji "Nemanjići – Rađanje kraljevine", gde je tumačio ulogu Vukana, najstarijeg sina Stefana Nemanje.

 

Izvor: Beta

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!