Home InfoHronika Potkradali vozače na benzinu, pa uhapšeni

Potkradali vozače na benzinu, pa uhapšeni

by redakcija

Pripadnici Službe za borbu potiv organizovanog kriminala u nastavku akcije “Pištolj“ uhapsili su organizatora grupe Aleksandra Barića (31) iz Beograda i članove Nikolu Radovića (34) iz Smedereva i Miroslava Petrovića (60) iz Rume koji se sumnjiče da su na benzinskim stanicama „NIS Jugopetrol“ u Grockoj i Rumi potkradali potrošače prilikom kupovine goriva, saopšteno je danas iz MUP-a.

Krivične prijave u redovnom postupku podnete su protiv Vladimira Dragojlovića (54) i Ivana Todorovića (32) iz Beograda zbog sumnje da su izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i pravljenje, nabavljanje i davanje drugom sredstava za izvršenje krivičnih dela protiv bezbednosti računarskih podataka.

Ova organizovana grupa je na benzinskim stanicama „NIS Jugopetrol“ u Grockoj i Rumi, u toku ove i prošle godine potkradala potrošače prilikom kupovine goriva, i to u iznosu od pet do 32 odsto od ukupne količine koja se navodno prodavala kupcu.
To su radili korišćenjem prethodno postavljenih elektronskih sklopova čija je svrha da prikazuju na displeju aparata veću količinu izdatog goriva od realno sipanog u rezervoare vozila.

Na taj način fiktivni protok goriva nije evidentiran kroz uređaj za registraciju protoka goriva u samom aparatu za točenje naftnih derivata, navodi se u saopštenju i dodaje da su uređaji koji su korišćeni za potkradanje potrošača uticali na impulse koje displej prima od računske ploče i davali su lažnu sliku o količini goriva koja se izdaje potrošačima.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni istražnom sudiji Višeg suda u Beogradu, navedeno je u saopštenju.

Izvor: mondo

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!