Home InfoHronika Pošte i pumpe ojadili za 7,5 miliona

Pošte i pumpe ojadili za 7,5 miliona

by redakcija

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv osmočlane kriminalne grupe iz Vrčina zbog sumnje da je na teritoriji Beograda i Smedereva izvršila 18 pljački u poštama i na benzinskim pumpama i otela više od 7,5 miliona dinara.

Optužnica tereti ovu grupu da je od decembra 2010. do juna 2011. godini naoružana pištoljima opljačkala četiri pošte u Zemunu, na Novom Beogradu i Rakovici, i iz njih odnela pet miliona dinara. Na meti grupe bilo je i 14 benzinskih pumpi u Beogradu i Smederevu, iz kojih su oteli oko 2,5 miliona dinara.

Na optuženičkoj klupi će se naći: Aleksandar Stević (20), Mihajlo Cvijanović (19), Nemanja Krantić (23), Nenad Maksimović (22), Marko Nestorović (24), Saša Đorić (33), Ivan Ješić (20) i Marko Gašić (20), svi iz Vrčina. U pljačke su odlazili maskirani fantomkama i duksevima sa kapuljačama i naoružani pištoljima. Ulazili su uz povike: „Ovo je pljačka! Daj pare, otvori sef!" i primoravali radnike da im daju pare. Do izabranih meta su odlazili pozajmljenim automobilima ili taksijem, a novac su delili neposredno posle pljački.

U optužnici se navodi da je Cvijanović učestvovao u svih 18 pljački, dok je Stević, prema dokazima kojima raspolaže tužilaštvo, umešan u 15 razbojništava. Maksimović, Nestorović i Đorić se terete za po jedno razbojništvo, dok su Ješić i Gašić optuženi za prikrivanje.

Na meti članova ove grupe bile su pošte u Zemunu, Novom Beogradu i Rakovici, iz kojih su odneli više od pet miliona dinara. Tužilaštvo osnovano sumnja da su opljačkali i 14 benzinskih pumpi. Iz „Avia" pumpe u Ripnju odneli su više od 100.000 dinara, dok su sa pumpe „Eko" na Novom Beogradu i Malom Požarevcu uzeli oko 200.000 dinara. Najveći plen, od 1.800.000 dinara, uzeli na pumpama „NIS Petrola" na Novom Beogradu, Ripnju, Savskom vencu i Smederevu. Pumpu „Slap" na Voždovcu oštetili su za oko 16.000 dinara, dok su sa pumpe „Elp" na autoputu Beograd – Niš, zajedno sa menjačnicom i restoranom, oteli oko 250.000 dinara.

Advokat: Brane se ćutanjem

Branilac Nemanje Krantića, advokat Nemanja Govedarica, potvrdio je za Press da je slučaj poveren sudiji Dušanki Žakuli Đorđević i da će suđenje uskoro biti zakazano.

– Moj branjenik se u istrazi branio ćutanjem. Ne mogu da komentarišem slučaj jer glavni pretres tek predstoji. Mogu samo da kažem da je Krantić neosuđivan i da ću od suda tražiti da to prihvati kao olakšavajuću okolnost – rekao je Govedarica.

Izvor: Press online

Slične vesti

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!