Home InfoPolitika Poseta ambasadora Finske gradu Smederevu

Poseta ambasadora Finske gradu Smederevu

by redakcija

Danas 23.12.2021. godine gradonačelnik Smedereva Jovan Beč je u prostorijama Gradske uprave ugostio ambasadora Finske Nj.E. Kimmo Lähdevirta. Poseti koja je bila nezvaničnog karaktera prisustvovali su i Janne Sykkö trgovinski savetnik u ambasadi Finske, Igor Madžarević ekonomski savetnik u ambasadi Finske i Nikola Vučković direktor kompanije Vucomm d.o.o. i lokalni predstavnik finske firme Vaisala u Beogradu. Cilj posete gradu Smederevu je upoznavanje sa gradonačelnikom, kao i obilazak firme PKC Wiring System.

Na današnjem održanom sastanku bilo je tema o radu ove kompanije u Smederevu, broju zaposlenih ljudi, značaju i doprinosu koji ima za naše sugrađane. Takođe, jedna od tema današnjeg sastanka bila je i proširenje proizvodnih kapaciteta kompanije PKC Wiring System. Naime, radi se o teritorijalnom proširenju Slobodne Zone Smederevo na industrijski potez Grada Požarevca.

Slične vesti

1 comment

Djura 25.12.2021 - 18:22

„cilj posete je upoznavanje sa gradonačelnikom“?!???!!
Opet će, preko ambasade da uvale Smederevu neku finsku vrhunsku tehnologiju (ko onomad PKC), naravno preko firme zastupnika i partijske urgencije. Svi dobri.
„Vaisala je finska kompanija sa nejmodernijim hardware I software-skim rešenjem za monitoring i predviđanje kvaliteta vazduha za Inteligene Zelene Gradove. Od software-a za digitalizaciju putne mreže pa do modela predviđanja kretanja zagađenja, Vaisala je svetski standard za merenje klimatskih promena.“
Smederevo je pravi primer „inteligentnog zelenog grada“ – samo nam još ovo fali. Cena? Sitnica. Šta znaju deca šta je par desetina miliončića.

Reply

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!